ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: Μπαίνουν στη μάχη του ευρωπαϊκού τα ελληνικά πληρώματα

Κωπηλασία: Μπαίνουν στη μάχη του ευρωπαϊκού τα ελληνικά πληρώματα

Με έξι πληρώματα και εννέα συνολικά αθλητές κι αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει στο Πόζναν της Πολωνίας από 9-11 Οκτωβρίου.

Το πιο επιτυχημένο πλήρωμα του 2019 η δίκωπος των γυναικών με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου ανοίγει για τα ελληνικά κουπιά την αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών γυναικών που ξεκινάει την Παρασκευή (09/10) στο Πόζναν της Πολωνίας.

Τα δυο κορίτσια που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους ολυμπιακούς του Τόκιο και φέτος κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 στο Ντούισμπουργκ θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για να φτάσουν στον τελικό στις 10:35 ώρα Ελλάδας μαζί με άλλα δέκα πληρώματα.

Λίγο μετά , στις 10:55 θα λάβει εκκίνηση το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών. Οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης μετείχαν στο πλήρωμα της τετρακώπου άνευ που είχε κερδίσει το χάλκινο στο Ντούισμπουργκ και φέτος κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους ως πλήρωμα. Στο αγώνισμα παίρνουν μέρος άλλα 13 πληρώματα.

Τρίτος βάση ωρολόγιού προγράμματος στη σειρά θα αγωνιστεί ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου που συμμετέχει στα προκριματικά του σκιφ ελ βαρών στις 11.45 ώρα Ελλάδας. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας πριν από ένα μήνα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών στο Ντούισμπούργκ ενώ στο αγώνισμά του μετέχουν συνολικά 16 χώρες.

Στις 12:40 είναι η ώρα της Αννέτας Κυρίδου. Η 22χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο σκιφ των γυναικών έχοντας ήδη ένα χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 , το δεύτερο μάλιστα στη σειρά μετά από το 2019 στα Γιάννενα. Στο σκιφ των γυναικών παίρνουν μέρος συνολικά 15 αθλήτριες.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών που θα ξεκινήσει στις 13:00 θα αγωνιστεί ο Στέφανος Ντούσκος. Ο 23χρονος πρωταθλητής θα πάρει μέρος για πρώτη φορά φέτος σε διεθνείς αγώνες έχοντας ως μεγάλο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Στο σκιφ των ανδρών έχουν δηλώσει συμμετοχή 23 αθλητές και είναι το αγώνισμα με τις περισσότερες.

Τελευταία ελληνική συμμετοχή στα προκριματικά το διπλό σκιφ ελ βαρών (13:15) των γυναικών με την Ζωή Φίτσιου και την Ευαγγελία Αναστασιάδου. Η Φίτσιου που την επόμενη Τετάρτη θα κλείσει τα 25 της χρόνια θα πάρει για πρώτη φορά φέτος μέρος σε διεθνείς αγώνες ενώ η Αναστασιάδου πήγε στο Πόζναν έχοντας κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 αν και ηλικιακά (είναι 18 ετών) ανήκει στην κατηγορία των εφήβων. Στόχος του νέο πληρώματος είναι να μετρήσει τις δυνάμεις του ενόψει πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Στο αγώνισμα παίρνουν μέρος συνολικά 16 πληρώματα.

Με το τέλος των προκριματικών θα ξεκινήσουν οι επαναληπτικοί. Το Σάββατο θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί Γ΄ ενώ την Κυριακή οι μικροί και μεγάλοι τελικοί οι οποίοι θα καλυφθούν απευθείας από την ΕΡΤSports (11:00-16:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ