ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: Με έξι πληρώματα στο ευρωπαϊκό

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Κ23 2019 / ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΔΟΥ-ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Κ23 2019 / ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΔΟΥ-ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Πόζναν της Πολωνίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας με τη συμμετοχή έξι ελληνικών πληρωμάτων.

Με έξι πληρώματα και εννέα συνολικά αθλητές κι αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει στο Πόζναν της Πολωνίας από 9-11 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον τελευταίο διεθνή αγώνα της χρονιάς που λόγω πανδημίας είχε αναβληθεί την περασμένη άνοιξη και τον πιο δυνατό , ένα ιδανικό τεστ για τα ελληνικά πληρώματα που θα διεκδικήσουν την επόμενη χρονιά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Μάλιστα με εξαίρεση τον Στέφανο Ντούσκο και τη Ζωή Φίτσιου που ανήκουν αποκλειστικά στην κατηγορία ανδρών-γυναικών και θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά φέτος σε διεθνείς αγώνες οι υπόλοιποι αθλητές που στελεχώνουν τα πέντε πληρώματα ανήκουν στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών Κάτω των 23 που στα αντίστοιχα φετινά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κατέκτησαν μετάλλια και έκαναν σπουδαίες κούρσες.

Συνολικά στο Ευρωπαϊκό του Πόζναν θα πάρουν μέρος 570 αθλητές από 31 χώρες.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι:

Σκιφ (α): Στέφανος Ντούσκος

Σκιφ ελ βαρών(α): Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Δίκωπος άνευ (α): Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος

Σκιφ (γ): Αννέτα Κυρίδου

Διπλό σκιφ ελ βαρών (γ): Ζωή Φίτσιου-Ευαγγελία Αναστασιάδου

Δίκωπος άνευ (γ): Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει την Τετάρτη 7/10 και τους αθλητές θα συνοδεύουν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Τζιάνι Ποστιλιόνε , Τολης Παλαιοπάνος και Γιώργος Φώτου, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χριστογιάννης , η φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Φούκα ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Βασίλης Πολύμερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ