H Eλλάδα σάρωσε τα χρυσά με 4 στην κωπηλασία των Μεσογειακών Αγώνων

Τα πήρε όλα η Ελλάδα στην κωπηλασία των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς στο πρώτο μέρος κατέκτησε τέσσερα χρυσά σε ισάριθμούς τελικούς.
Ο Στέφανος Ντούσκος, η Ζωή Φίτσιου, ο Πέτρος Γκαϊδατζής και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, αναδείχθηκαν Μεσογειονίκες στο μονό σκιφ.
Η Αναστασιάδου κάλυψε τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε επτά λεπτά, 52 δευτερόλεπτα και 30 εκατοστά, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Γιοβάνα Αρσιτς από την Σερβία (8:03.87), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Νίνα Κόστανσιεκ από την Σλοβενία (8:07.42).
Ο Στέφανος Ντούσκος τερμάτισε πρώτος σε 7:14.17, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Ενβέρ Ερμάν (7:18.87) και το χάλκινο, ο Ισπανός, Μικέλ Μαρνταράς Πίτερς (7:19.48).
Επίσης, η Φίτσιου δεν άφησε περιθώρια στις αντιπάλους της, επικρατώντας με 8:11.67, αφήνοντας στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, την Αλγερινή, Νιχέντ Μπενσαντλί (8:26.89) και την Ινές Λέϊτε Ντε Ολιβέϊρα από την Πορτογαλία (8:31.03).
Τέλος, ο πρωταθλητής Ευρώπης, Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς τερμάτισε σε 7:25.09, ενώ δεύτερος ήταν ο Τούρκος, Αχμέντ Αλί Καμπανταγί (7:27.43) και τρίτος ο Ιταλός, Λούκα Μποργκονόβο (7:29.4).