ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Δημήτρης Παπάζογλου, το μέλλον του ανήκει

Δημήτρης Παπάζογλου, το μέλλον του ανήκει
PRINT SCREEN/OFFICIAL FACEBOOK ACCOUNT OF DIMITRIS PAPAZOGLOU

 Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε ο δήμος Σαλαμίνας στις 26 Νοεμβρίου αφού βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές της περιοχής για τη σεζόν 2019-2022 παρουσία ανθρώπων τόσο του πολιτικού όσο και του αθλητικού χώρου, με τον κωπηλάτη Δημήτρη Παπάζογλου να ξεχωρίζει μεταξύ των βραβευθέντων.

Τους Σαλαμίνιους αθλητές που διακρίθηκαν την τελευταία τριετία θέλησε να βραβεύσει ο δήμος της περιοχής, με καλεσμένους ανθρώπους της πολιτικής και του αθλητισμού, με τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη να είναι ένας από αυτούς που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Ένας από τους αθλητές που τιμήθηκε ήταν και ο νεαρός κωπηλάτης του Ναυτικού Ομίλου Σαλαμίνας, Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος ήδη στα 17 του χρόνια έχει προλάβει να καταγράψει πολλές επιτυχίες στο αγώνισμα του τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η κωπηλασία είναι ένα από τα αγωνίσματα στα οποία η χώρα μας έχει παράδοση και επιτυχίες, με πιο πρόσφατη αυτή του χρυσού μεταλλίου του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

Δημήτρης Παπάζογλου, το μέλλον του ανήκει
Ο Δημήτρης Παπάζογλου

Οι διακρίσεις του Παπάζογλου

Παρά τις δυσκολίες, δεν είναι λίγα τα ταλέντα που κάνουν την εμφάνισή τους στο χώρο της κωπηλασίας, με όνειρα και βλέψεις για διάκριση. Ένα από αυτά είναι και ο 17χρονος, Δημήτρης Παπάζογλου του οποίου τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα δείχνουν πως το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας είναι σε ασφαλή χέρια.

Ο νεαρός αθλητής μόνο μέσα στο 2022 έχει σημειώσει αξιοπρόσεκτες επιτυχίες. Συγκεκριμένα, σε ομαδικό επίπεδο πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στη κατηγορία τετραπλό σκιφ, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατέλαβε με την ομάδα του την δεύτερη θέση.

Ανάλογες είναι και οι επιτυχίες του σε ατομικό επίπεδο αφού ήρθε πρώτος στο μονό σκιφ εφήβων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και δεύτερος στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών πίσω μόνο από τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο.

Μάλιστα πρόσφατα, είχε την ευκαιρία να κάνει ολιγοήμερη προετοιμασία, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, στη Σιέρα Νεβάδα της Ισπανίας και σε υψόμετρο σχεδόν 2500 μέτρων μαζί με τον Στέφανο Ντούσκο και την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, ενώ επιλέχθηκε από την ομοσπονδία ώστε να είναι ένα από τα μέλη της ολιγομελούς ομάδας που θα βρεθεί στο προπονητικό κοινόβιο που λαμβάνει χώρα στο προπονητικό κέντρο του Σχοινιά από τις 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Παπάζογλου είναι μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού αθλητισμού για διάκριση τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας μπροστά του μεγάλες διοργανώσεις.

Το 88ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ