ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αννέτα Κυρίδου στο SPORT 24: "Δεν θα άφηνα κανέναν και τίποτα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα μου"

Η Αννέτα Κυρίδου κατά την επιστροφή της από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Η Αννέτα Κυρίδου κατά την επιστροφή της από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EUROKINISSI SPORTS

Λίγη ώρα μετά σφράγιση της πρόκρισής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αννέτα Κυρίδου μίλησε στο SPORT 24 για τις στιγμές του τελικού, τη λύτρωση στη γραμμή του τερματισμού και ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό της.

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το όνειρο των περισσότερων αθλητών. Από το πρωί της Κυριακής (16/05) η Αννέτα Κυρίδου κατάφερε να σφραγίσει την παρουσία της στο Τόκιο.

Ένα εισιτήριο το οποίο ήρθε στην τελευταία προσπάθεια και ενώ είχε περάσει πολλά! Οι ατυχίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε δεν την άφησαν να σφραγίσει νωρίτερα την πολυπόθητη πρόκριση, ωστόσο στην Λουκέρνη πήγε αποφασισμένη και τα κατάφερε.

Ραντεβού στο Τόκιο έχουν δώσει για την Ελλάδα η δίκωπος άνευ των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ των ανδρών και πλέον η Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ των γυναικών, ενώ για 6η φορά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς αγώνες με τρία πληρώματα.

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του μεταλλίου και την σφράγιση της πρόκρισής της η Αννέτα Κυρίδου μίλησε στο SPORT 24 για τις στιγμές στον τελικό, τη λύτρωση στη γραμμή του τερματισμού ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό της.

Η διαδρομή της μέχρι το Τόκιο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και όπως αναφέραμε παραπάνω είχε πολλά εμπόδια και ατυχίες. Αποκορύφωμα το γεγονός ότι έπεσε από την βάρκα της στο Βαρέζε. Όλα αυτά την γέμισαν άγχος, αλλά πλέον είναι μαθημένη σε αυτά.

"Τις τελευταίες μέρες έκλεινα τα μάτια μου και φανταζόμουν ότι τερματίζω πρώτη. Μετά από την ατυχία που είχα στο Βαρέζε δεν ήξερα αν ο οργανισμός μου θα μπορέσει να επανέλθει και να είναι στην απαιτούμενη απόδοση, νομίζω αυτό ήταν που μου δημιουργούσε περισσότερο άγχος. Εννοείται πως όταν πας για αγώνα πρόκρισης το άγχος είναι δεδομένο αλλά μπορώ πλέον να το διαχειριστώ" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αννέτα Κυρίδου στο SPORT 24: "Δεν θα άφηνα κανέναν και τίποτα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα μου"

Όταν έφτασε όμως στην Λουκέρνη και έπειτα από τον ημιτελικό κατάλαβε ότι μπορούσε να καταφέρει να πάρει τη μεγάλη πρόκριση: "Μετά την πρώτη κούρσα των ημιτελικών κατάλαβα πως το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία μου θα έφερνε την απόδοση που απαιτεί αυτό το επίπεδο. Στην εκκίνηση συνειδητοποίησα ότι "τώρα πρέπει να τα δώσω όλα" όλες οι προσπάθειές μου πέρασαν από μπροστά μου και μου έδιναν δύναμη".

Στον τελικό τα πράγματα ήρθαν πιο εύκολα από ότι περίμενε και η ίδια και ο τερματισμός τη βρήκε με γέλια και δάκρια χαράς αυτή τη φορά: "Συνειδητοποίησα ότι μπορώ να πάρω την πρόκριση από τα μέσα του αγώνα, όταν κατάλαβα ότι είμαι μπροστά πιο εύκολα από όσο περίμενα. Όταν τερμάτισα έκλαιγα και γελούσα μαζί. Ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι το εισιτήριο είναι δικό μου. Εννοείται όμως νιώθω ανακούφιση και ικανοποίηση"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Κ23 2019 / ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΔΟΥ-ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Κ23 2019 / ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΔΟΥ-ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS


Στο Τόκιο θα βρεθεί μαζί με την αδερφή της και όπως μας αποκάλυψε αυτό ήταν ένα από τα όνειρα που είχαν από μικρές: "Με την Μαρία έχουμε όνειρο να συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες σαν πλήρωμα. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο δεν ήταν γραφτό να είμαστε μαζί αλλά ελπίζω να είμαστε μαζί στους επόμενους. Εννοείται πως χαίρομαι πάρα πολύ βέβαια που θα ήμαστε στην Ιαπωνία μαζί με την αδερφή μου".

Για το εάν σκέφτηκε με όλα αυτά τα εμπόδια που της παρουσιάστηκαν να τα παρατήσει ήταν ξεκάθαρη πως δεν θα το έκανε αφού της αρέσουν τα δύσκολα: "Δεν θα άφηνα κανέναν και τίποτα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα μου. Ευχαριστώ και όσα και όσους μου στάθηκαν εμπόδιο γιατί με κάνανε πιο δυνατή. Έχω την οικογένεια μου, τους δικούς μου ανθρώπους και τους προπονητές μου να με στηρίζουν και τους ευχαριστώ".

Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους την έχουν στηρίξει σε αυτή τη διαδρομή: "Είμαι πολύ τυχερή που σε όλες αυτές τις ατυχίες είχα δίπλα μου την stoiximan και τους ανθρώπους της να με στηρίζουν και να πιστεύουν σε εμένα όπως και την οικογένειά της progame. Είμαι ευγνώμων για κάθε καλό και κάθε κακό που μου συνέβη μέχρι σήμερα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ