ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Αννέτα και Μαρία Κυρίδου, τραβάνε κουπί για μετάλλια

Αννέτα και Μαρία Κυρίδου, τραβάνε κουπί για μετάλλια

Η Αννέτα και Μαρία Κυρίδου σάρωσαν τα μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας και απέδειξαν γιατί συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για διακρίσεις στο μέλλον.

Δεν πρόκειται για συνωνυμία αφού η Αννέτα και η Μαρία Κυρίδου είναι αδερφές. Παράλληλα, όμως, αποτελούν και δύο από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για να συνεχιστεί η εξαιρετική παράδοση που υπάρχει στην κωπηλασία.

Η σχέση τους με την κωπηλασία ξεκίνησε το 2010 η Αννέτα ήταν τότε 11 χρονών και η Μαρία 9.

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αποτελεί το δεύτερο τους σπίτι, αν και πλέον λόγω των υποχρεώσεων τους περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στον κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Άλλωστε ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολλές θυσίες και ακόμα περισσότερες ώρες προπόνησης κάτι που γνωρίζουν αμφότερες καλά. Το καθημερινό τους πρόγραμμα συνήθως συμπεριλαμβάνει διπλές προπονήσεις η μία εκ των οποίων γίνεται το πρωί και η άλλη το απόγευμα με το λιγοστό ελεύθερο χρόνο που απομένει να αφιερώνεται στην ξεκούραση τους.

ΣΥΛΛΕΚΤΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Όλες αυτές οι θυσίες όμως έχουν αποτέλεσμα κάτι που μαρτυρά η εντυπωσιακή τροπαιοθήκη τους. Η κάθε μία ξεχωριστά έχει ήδη κατακτήσει πολλά μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η μεγαλύτερη από τις δύο, Αννέτα, στα 21 της χρόνια έχει ήδη σημαντικές επιτυχίες μεταξύ των οποίων είναι το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων το 2016, το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 το 17 και το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό το 2018.

Ανάλογες επιτυχίες έχει και η Μαρία Κυρίδου. Στα 18 της χρόνια σάρωσε πέρσι τα χρυσά σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και αποκορύφωμα της ξέφρενης πορείας της με την Χριστίνα Μπούρμπου ήταν το χρυσό στους Ολυμπιακού Αγώνες Νέων.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Εκεί οι δύο σπουδαίες κωπηλάτριες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να κατακτήσει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης την κορυφή σε όλες τις κατηγορίες.

Όπως θα δείτε και στα αναλυτικά αποτελέσματα που ακολουθούν σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχαν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το σκιφ γυναικών όπου εκεί η Αννέτα Κυρίδου ήταν δεύτερη πίσω από την σπουδαία Κατερίνα Νικολαΐδου.

Φυσικά, ο μεγάλος στόχος της Αννέτας και της Μαρίας Κυρίδου είναι να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.

Συνολικά, οι δύο αθλήτριες κατέκτησαν:

Σκιφ νεανίδων: 1.Μαρία Κυρίδου 8.32.30

Διπλό σκιφ νεανίδων: 1.ΝΟΘ(Μ. Κυρίδου-Δίτσιου) 8.04.03

Τετραπλό σκιφ νεανίδων: 1.ΝΟΘ(Κυρίδου Μ.-Δίτσιου-Λαμπριανίδου-Καλιτσα) 7.12.88

Διπλό σκιφ γυναικών Κ23: 1.ΝΟΘ(Κυρίδου Α.-Εμμανουηλίδου) 7.42.72

Δίκωπος άνευ γυναικών Κ23: 1.ΝΟΘ(Μ. Κυρίδου - Χ. Μπούρμπου) 7.45.01

Σκιφ ελ βαρών ανδρών: 1.ΕΝΟΑ(Παπακωνσταντίνου) 7.20.94, 2.ΝΟΛ(Ντινενης) 7.27.49, 3.ΝΟΓιανν(Λεωνίδης) 7.40.63

Τετράκωπος άνευ γυναικών: 1.ΝΟΘ (Μπούρμπου-Κυρίδου Μ.-Κουρίδου Α.-Κουκλοτίδου) 7.25.43

Σκιφ γυναικών: 1.ΝΟ Κατερίνης (Νικολαϊδου) 8.58.12, 2.ΝΟΘ(Κυρίδου Α.) 9.11.39, ΝΟΒΑ(Νόνη) 9.30.85

Δίκωπος άνευ γυναικών: 1.ΝΟΘ(Μπούρμπου-Κυρίδου Μ.) 8.41.56

Τετραπλό σκιφ γυναικών: 1.ΝΟΘ (Κυρίδου Α.-Μπούρμπου Χ.-Κυρίδου Μ-Εμμανουηλίδου) 7.58.01

Οκτάκωπος γυναικών: 1.ΝΟΘ(Μπούρμπου Χ.-Κυρίδου Μ.-Κυρίδου Α.-Κουκλοτίδου –Μπούρμπου-Λαμπριανίδου-Νίκα-Κοκκίνου-Γκέκα) 8.08.05

Διπλό σκιφ γυναικών: 1.ΝΟΘ (Αν. Κυρίδου - Χ. Μπούρμπου) 8.05.63

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ