ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Ο Χρήστου προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. ύπτιο με ρεκόρ αγώνα

Ο Απόστολος Χρήστου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Ο Απόστολος Χρήστου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021 PETR DAVID JOSEK / AP PHOTO

Τρομερή εμφάνιση από τον Απόστολο Χρήστου ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό των 100μ ύπτιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ αγώνα με 52.09.

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε ο Απόστολος Χρήστου. Ο 25χρονος κολυμβητής ήταν εντυπωσιακός στον ημιτελικό των 100μ ύπτιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε στην πρώτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς με χρόνο 52,09. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνα, αλλά και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Το προηγούμενο ανήκε και πάλι στον Απόστολο Χρήστου με 52.77 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (17/5/2021).

Φυσικά, ο Χρήστου ούτως ή άλλως ήταν ανάμεσα στα φαβορί για μία θέση στο βάθρο και με αυτή την εμφάνισή του το επιβεβαίωσε.

"Πλέον, θέλω να βρεθώ στο βάθρο. Δεν περίμενα ότι θα πάω τόσο καλά», είπε με τρομερή ειλικρίνεια στο τέλος, και συμπλήρωσε: «Είχα στόχο βεβαίως τον τελικό, αλλά αυτός ο χρόνος είναι κάτι το φανταστικό. Η κούρσα μου ήταν απίστευτη. Δεν το πιστεύω πως σημείωσα τέτοια επίδοση. Στον τελικό βεβαίως και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και πλέον, θέλω το βάθρο. Ο Παναγιώτης Βελέντζας μου είπε να ανέβω στο δεύτερο μισό της κούρσας. Πέρασα σε πολύ καλό χρόνο στα 50μ. και μετά τα έδωσα όλα. Το 52.09 μου δίνει τρομερή ώθηση για τον τελικό. Είναι απίστευτο πόσο πολύ κατέβασα το ρεκόρ αγώνων, δεν το πιστεύω», πρόσθεσε ο μοναδικός Απόστολος Χρήστου".

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Δευτέρας (20/06, 20.00)

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ