ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Στον τελικό ο Γκολομέεβ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Στον τελικό ο Γκολομέεβ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ με χρόνο 21,80 πήρε την πρόκριση για τον τελικό στα 50μ. ελεύθερο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και έγινε ο πρώτος Έλληνας με παρουσία σε τέσσερις διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έγραψε ιστορία στη Βουδαπέστη καθώς εξασφάλισε για άλλη μία φορά θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αφού με χρόνο 21.80 κατετάγη πέμπτος στους ημιτελικούς.

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του και πέμπτος συνολικά με το χρόνο που έκανε και θα διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλιο.

Ο αθλητής του Ακη Οικονόμου γίνεται ο πρώτος Έλληνας με παρουσία σε τέσσερις διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς ήταν φιναλίστ στο ίδιο αγώνισμα το 2015 στο Καζάν, το 2017 στη Βουδαπέστη και το 2019 στη Γκουανγκζού, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ως πρώτος στον τελικό πέρασε ο Βρετανός Μπεν Πράουντ με 21.42, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους. Ο Ιταλός Λορέντζο Τζατσέρι πέρασε με 21.70 και ακολούθησαν ο Καναδός Τζόσουα Λιέντο Εντουαρντς με 21.73, ο Βρετανός Λιούις Εντουαρντ Μπούρας με 21.78, ο Αμερικανός Μάικλ Αντριου με 21.80 και ο Ούγγρος Σεμπάστιαν Σάμπο με 21.81.

Για την όγδοη θέση θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ, μεταξύ του Βραζιλιάνου «χάλκινου» Ολυμπιονίκη Μπρούνο Φράτους και του Γάλλου Μαξίμ Γκρουσέ, που τερμάτισαν σε 21.83. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος την Παρασκευή (24/6) στις 19:09.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ