ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Ο τεράστιος Χρήστου το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο, 4ος ο Μακρυγιάννης

Ο Απόστολος Χρήστου πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης 2022, Ρώμη | Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
Ο Απόστολος Χρήστου πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης 2022, Ρώμη | Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 © 2022/GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη να τερματίζει δύο εκατοστά πιο αργά στην 4η θέση.

Ο Απόστολος Χρήστου πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του, αυτήν τη φορά το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε μεγάλη μάχη με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη και τελικά τερμάτισε στο βάθρο κι άφησε τον συμπατριώτη του στην 4η θέση, σε ένα εξίσου σπουδαίο πλασάρισμα στον τελικό.

Ο Χρήστου έκανε καλή εκκίνηση και ήταν μεταξύ 2ης και 3ης θέσης, κάνοντας γύρισμα στα 25.63. Ο Μακρυγιάννης είχε μείνει πιο πίσω, όμως στο τελευταίο πενηντάρι έβαλε τη δυνατά του κι άρχισε να πλησιάζει.

Ο Χρήστου έδινε μάχη με τον Πίτερ Κούτσε για το βάθρο, όμως ο Νοτιοαφρικανός άρχισε να υποχωρεί κι έτσι ο 27χρονος Έλληνας βρέθηκε στο βάθρο με χρόνο 53.36. Ο Μακρυγιάννης ακολούθησε με 53.38 και οι δύο κολυμβητές έγραψαν ιστορία.

Ο Χρήστου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο, αλλά το έβδομο συνολικά σε μεγάλες διοργανώσαεις, ενώ ο Μακρυγιάννης έφτασε δύο κλάσματα από το μετάλλιο στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο.

Αυτό ήταν το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού. Ο Άρης Γρηγοριάδης έκανε την αρχή με το χρυσό στα 50μ. ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ και το 2019 στην Γκουάνγκτσου ο Κριστιάν Γκολομέεβ πανηγύρισε το αργυρό στα 50μ. ελεύθερο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χάντερ Άρμστρονγκ από τις ΗΠΑ με 52.68 και μόλις δύο εκατοστά πίσω του τερμάτισε ο Ούγκο Γκονθάλεθ από την Ισπανία.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ