ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κολύμβηση: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, χρυσός Ολυμπιονίκης ο Ντρέσελ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ αμέσως μετά την πρόκρισή του στους ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ αμέσως μετά την πρόκρισή του στους ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο SPORTSIMAGES.GR

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Ντρέσελ.

Η σπουδαία πορεία του Κριστιάν Γκολομέεβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της 5ης θέσης στον τελικό των 50μ ελεύθερο.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο 28χρονος κολυμβητής του Ακη Οικονόμου «έγραψε ιστορία», ισοφαρίζοντας την πέμπτη θέση που είχε καταλάβει ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 1.500μ. ελεύθερο το 2004, ενώ είναι ο μόνος Ελληνας που έχει αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πλήρωσε την κακή του εκκίνηση η οποία τον άφησε πίσω και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να καλύψει το χαμένο έδαφος και τερμάτισε σε 21.72 όπως ακριβώς και ο Βρετανός Μπέτζαμιν Πράουντ με τον οποίο μοιράστηκαν την πέμπτη θέση.

Όπως αναμενόταν, ο Ντρέσελ δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει το χρυσό, αφού η τρομερή του εκκίνηση του εξασφαλίζει πολύ μεγάλο προβάδισμα. Κράτησε τον τίτλο στις ΗΠΑ, διαδεχόμενος στο πρώτο σκαλί του βάθρου τον Αντονι Ερβιν, ενώ με 21.07 κατέρριψε το ρεκόρ Αγώνων (21.30) που κρατούσε ο Βραζιλιάνος Σέζαρ Σιέλο από το Πεκίνο.

Στη μάχη των υπολοίπων, νικητής αναδείχθηκε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Φλοράν Μανοντού, που κατέκτησε όπως και στο Ρίο το ασημένιο μετάλλιο και έγινε ο πρώτος που κατακτά τρία Ολυμπιακά μετάλλια σε αυτό το αγώνισμα. Ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους εξασφάλισε το δεύτερο χάλκινο για τη χώρα του στα αγωνίσματα κολύμβησης του Τόκιο.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ) 21.07 (Ολυμπιακό ρεκόρ)
  2. Φλοράν Μανοντού (Γαλλία) 21.55
  3. Μπρούνο Φράτους (Βραζιλία) 21.57
  4. Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 21.60
  5. Μπεν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.72
  6. Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.72
  7. Λορέντζο Τζατσέρι (Ιταλία) 21.78
  8. Τομ Ντε Μπουρ (Ολλανδία) 21.79

*Σε συνεργασία του SPORT24 με το Sportsfeed.gr

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ