ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κολύμβηση: Ο Μάρκος αποκλείστηκε στα προκριματικά των 200μ. ελεύθερο

Ο Δημήτρης Μάρκος κατά την αναχώρηση της εθνικής ομάδας κολύμβησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 | Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021
Ο Δημήτρης Μάρκος κατά την αναχώρηση της εθνικής ομάδας κολύμβησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 | Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Μάρκος πλησίασε το ατομικό ρεκόρ του, κέρδισε την 1η προκριματική σειρά, όμως ο χρόνος του δεν ήταν αρκετός για να τον στείλει στα ημιτελικά των 200μ. ελεύθερο στην κολύμβηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο κολύμπησε ο Δημήτρης Μάρκος, στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο 20χρονος Έλληνας κολυμβητής, που μετείχε στο συγκεκριμένο αγώνισμα με πρόσκληση της FINA (είχε ήδη προκριθεί για τα 800μ. ελεύθερο), αναδείχθηκε νικητής στην 1η σειρά με 1:49.16, ενώ έχει 1:48.88 από το περσινό Πανελλήνιιο Πρωτάθλημα. Η επίδοση αυτή, πάντως, δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί ο αθλητής του ΝΟ Καλαμακίου στους ημιτελικούς, καθώς κατετάγη 31ος, σε σύνολο 39 συμμετεχόντων.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πέτυχε ο 18χρονος Νοτιοκορεάτης Σουν-γου Χουάνγκ με 1:44.62, ενώ αξιοσημείωτη είναι η τέταρτη θέση του Ρουμάνου Νταβίντ Ποποβίτσι (1:45.32), που δεν έχει συμπληρώσει καν τα 17 του χρόνια. Έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Ιάπωνα Κατσουχίρο Ματσουμότο, που ήταν δεύτερος το 2019 στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, αλλά έμεινε για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός 16άδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ