ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κυνηγάκης: "Χωρίς Ολυμπιακούς θα είχα σαλτάρει, μόνοι μας στο σκοτάδι μας"

Ο Άλκης Κυνηγάκης στη διάρκεια της προσπάθειάς της στην ανοικτή θάλασσα
Ο Άλκης Κυνηγάκης στη διάρκεια της προσπάθειάς της στην ανοικτή θάλασσα SPORTSIMAGES.GR

Ο Άλκης Κυνηγάκης μίλησε για την προετοιμασία και τη δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας ειδική μνεία στο πνευματικό κομμάτι.

Photo credits κεντρικής φωτογραφίας: Sportsimages.gr

Ο Άλκης Κυνηγάκης άγγιξε το μετάλλιο στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης, πριν τερματίσει εν τέλει στην πέμπτη θέση. Μετά το τέλος του αγώνα του, ο Έλληνας Κολυμβητής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του, κάνοντας ειδική μνεία στο πνευματικό κομμάτι και το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούν οι αθλητές.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Ήταν ένας αρκετά περίπλοκος αγώνας, απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της κούρσας, στα 10χλμ. Πίστεψα ότι θα πάρω το μετάλλιο, να σας πω την αλήθεια. Το πίστεψα πολύ! Νομίζω έφταιξε ένα άναγμα που έκανα για να φτάσω τους προπορευόμενους, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο. Θα το κυνηγήσω στο Παρίσι, να πάρω ένα μετάλλιο. Είμαι χαρούμενος με την πέμπτη θέση, εννοείται αυτό. Όλοι οι κόποι μου αυτόν τον καιρό ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά απαιτητικό αγώνισμα, θέλει τακτική και μυαλό. Δεν είναι σαν την πισίνα που πας και ακουμπάς στον τοίχο.

Χαίρομαι που είμαι εδώ, αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει. Εμείς δεν έχουμε άλλους αγώνες μεγάλους, μέσα στη χρονιά. Η Ολυμπιάδα είναι ένας στόχος τετραετίας, που έγινε πενταετίας. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές.

Χωρίς τον προπονητή και την οικογένειά μου, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερους συμμάχους μαζί μου αυτή την πενταετία. Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε. Λείπει πολύ ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας και ερχόμαστε εδώ. Προσωπικά, αυτές τις είκοσι μέρες που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μήνας, να το πω έτσι, είδα πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο".

*Σε συνεργασία του SPORT24 με το Sportsfeed.gr

* Photo credits κεντρικής φωτογραφίας: Sportsimages.gr

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΑΛΚΗΣ ΚΥΝΗΓΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ