ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κορονοϊός: Δύο κρούσματα στην προολυμπιακή ομάδα κολύμβησης

Η κεντρική πισίνα των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ
Η κεντρική πισίνα των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Όπως έγινε γνωστό δύο μέλη της προολυμπιακής ομάδας κολύμβησης βρέθηκαν θετικά σε κορονοϊό και η πισίνα του ΟΑΚΑ θα κλείσει προσωρινά για απολύμανση.

Σύμφωνα με ενημέρωση στην ΚΟΕ, από το αρμόδιο εργαστήριο που διενεργεί τους σχετικούς ελέγχους για τις Προολυμπιακές ομάδες των αθλημάτων της Ομοσπονδίας, ανιχνεύθηκαν δύο θετικά δείγματα σε τεστ covid-19 σε μέλη του κλιμακίου της Προολυμπιακής ομάδας Κολύμβησης που προπονείται στο ΟΑΚΑ.

Και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους και θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους, σύμφωνα με τα υγεινομικά πρωτόκολλα της ΚΟΕ, της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ, ενώ θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο την προσεχή Δευτέρα (7/12).

Η πισίνα του κολυμβητικού συγκροτήματος του ΟΑΚΑ, όπου γινόταν οι προπονήσεις του συγκεκριμένου κλιμακίου, κλείνει προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση. Τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου του ΟΑΚΑ σταματούν προσωρινά τις προπονήσεις και θα παραμείνουν σε καραντίνα τριών ημερών, ενώ θα υποβληθούν επίσης σε νέα τεστ covid-19.

Ο γιατρός της Ομοσπονδίας και μέλος της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ, ο Γιώργος Μαρίνος, ενημερώθηκε αρμοδίως και δήλωσε ότι εφαρμόζονται κατά γράμμα τα πρωτόκολλα, όπως πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ