ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κολύμβηση: Μεγάλη επίδοση από τον Χρήστου στα 100μ ύπτιο, δε θα μετρήσει όμως για την Ολυμπιακή πρόκριση

Apostolos Christou of Greececelebrates after winning the men's 50m backstroke final at the European swimming championships, in Rome, Monday, Aug. 15, 2022. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Apostolos Christou of Greececelebrates after winning the men's 50m backstroke final at the European swimming championships, in Rome, Monday, Aug. 15, 2022. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Ο Απόστολος Χρήστου έκανε χρόνο καλύτερο από το όριο στα 100μ ύπτιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όμως το 53.72 που έκανε δεν θα μετρήσει για την πρόκριση αφού το μίτινγκ της Μασσαλίας δεν είναι στη λίστα της World Aquatics.

Εξαιρετική επίδοση έκανε ο Απόστολος Χρήστου στο μίτινγκ της Μασσαλίας επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής με χρόνο 53.72, επίδοση που είναι καλύτερη από το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού στα 100μ. ύπτιο το οποίο είναι 53.74.

Ωστόσο ο χρόνος που έκανε ο Απόστολος Χρήστου δεν μετράει στην Ολυμπιακή πρόκριση αφού οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν είναι στη λίστα της World Aquatics.

Μετράει όμως ο τελικός του GIANT OPEN που διεξάγεται στο Σεν Ζερμαίν (18-19 Μαρτίου) και στο οποίο έχουν δηλωθεί οι Χρήστου και Σίσκος.

Στη Μασσαλία αγωνίστηκε επίσης ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο. Με 22.82 πέρασε στην επόμενη φάση, η επίδοσή του ήταν 22.51 στον προημιτελικό, 22.33 στον ημιτελικό και 22.23 στον τελικό όπου κατέλαβε τη 4η θέση. Ανά 40’ έκανε και μια κούρσα. Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι 21.96.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν προκριθεί για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι η Άννα Κορακάκη, η Χριστίνα Μόσχη (σκοποβολή) και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ