ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Ο Πόποβιτς συνέτριψε το στοιχειωμένο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο

Romania's David Popovici celebrates after winning the men's 100m freestyle final at the European swimming championships, in Rome, Saturday, Aug. 13, 2022. (AP Photo/Andrew Medichini)
Romania's David Popovici celebrates after winning the men's 100m freestyle final at the European swimming championships, in Rome, Saturday, Aug. 13, 2022. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Ο Νταβίντ Πόποβιτς με χρόνο 46.86 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο και φυσικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης.

Είναι φαινόμενο και το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Ο λόγος για τον Νταβίντ Πόποβιτς ο οποίος είναι ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ ελεύθερος.

Ο 18χρονος Ρουμάνος έσπασε τα χρονόμετρα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αφού ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 46.86.

Με αυτόν τον χρόνο συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει πριν από 13 χρόνια ο Σέζαρ Σιέλο στο ίδιο κολυμβητήριο με 46.91.

Το εντυπωσιακό με τον Πόποβιτς είναι ότι έστριψε δεύτερος μετά το πρώτο 50άρι πίσω από τον Γκρουσέ όμως στο δεύτερο 50άρι ήταν εντυπωσιακός φτάνοντας στο παγκόσμιο ρεκόρ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ούγγρος Κριστόφ Μίλακ με 47.47, ενώ Αλεσάντρο Μιρέσι ήταν τρίτος με 47.63.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ