ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ευρωπαϊκό κολύμβησης Κ23: Νέο χρυσό για τον Μπίλα, πρωταθλητής και στα 50μ. ελεύθερο

Ευρωπαϊκό κολύμβησης Κ23: Νέο χρυσό για τον Μπίλα, πρωταθλητής και στα 50μ. ελεύθερο

Ο Στέργιος Μάριος Μπίλας στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23 και κατέκτησε ακόμα ένα μετάλλιο στο Δουβλίνο.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Δουβλίνο, ο Στέργιος Μάριος Μπίλας κατέκτησε τη πρώτη θέση και στα 50μ. πεταλούδα.

Κατέκτησε και αυτή τη κορυφή με επίδοση 23.16, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Κριστιάν Γκολομέεβ που ήταν 23.19 από το 2018 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

"Ο μοναδικός μου στόχος ήταν το χρυσό μετάλλιο. Είχα καθαρό μυαλό, ήθελα να τερματίσω πρώτος και τα κατάφερα. Τώρα ήρθε η ώρα για διακοπές", δήλωσε έπειτα από τον νέο θρίαμβό του.

Ο Μπίλας έδειξε και στο μέρος της εξέδρας που ήταν τα μέλη της ελληνικής αποστολής και πανηγύριζαν αυτή τη κορυφαία στιγμή, το νέο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Αυστριακός Μπούχερ με 23.30 και ο Δανός Νίκελσεν με 23.57 ακολούθησαν τον πρωταθλητή μας που έφερε το τρίτο χρυσό για την χώρα μας και έκτο συνολικά μετάλλιο στην διοργάνωση.

Λίγη ώρα μετά το χρυσό μετάλλιο, ο Μπίλας αγωνίσθηκε με την ομάδα μας στην 4Χ100μ ελεύθερο mixed. Μαζί του, ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος, η Γεωργία Παυλοπούλου και η Ζαχαρούλα Καλογερή. Η Ελλάδα τερμάτισε στην 6η θέση με 3:31,26, αλλά ουσιαστικά στην 5η αφού πρώτη ήταν η ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Δημήτρης Μάρκος με 7:55.80 τερμάτισε στην 4η θέση στη γρήγορη σειρά των 800μ ελεύθερο και στη γενική κατάταξη πήρε την 5η θέση.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ