ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Χρήστου: "Μπορούσα να πάρω το χρυσό, ελάχιστη η διαφορά"

Χρήστου: "Μπορούσα να πάρω το χρυσό, ελάχιστη η διαφορά"
ΕΡΤ3

Ο Απόστολος Χρήστου έχασε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο για μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου, στη μονομαχία του με τον Τόμας Τσεκόν στον τελικό του Ευρωπαϊκού, όπως σημείωσε και στις δηλώσεις του.

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, ύστερα από το συναρπαστικό τελικό στα 100μ. ύπτιο και τη μονομαχία του με τον Τόμας Τσεκόν.

"Ήταν σίγουρο ότι θα γίνει έτσι. Ήταν στη μέση ο Γάλλος. Είχαμε ξεφύγει κι οι δύο. Προχθές ήμουν εγώ, σήμερα ο Ιταλός. Ήταν μες στη χώρα του, είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής με το παγκόσμιο ρεκόρ, οπότε είχε παραπάνω κίνητρο. Έπρεπε να κερδίσει. Απ' ό,τι φάνηκε, μπορούσα να τον κερδίσω, αφού είχαμε μόλις 3 εκατοστά διαφορά, που είναι ελάχιστη", σημείωσε στις πρώτες δηλώσεις του έπειτα από τον θρίαμβο.

Δύο 24ωρα νωρίτερα, ο Χρήστου είχε κατακτήσει το χρυσό στα 50μ. (με αντίπαλο ξανά τον Τσεκόν), με συνέπεια να φεύγει με σπουδαία συγκομιδή από τη Ρώμη: "Είχα στόχο τα δύο μετάλλια. Ήρθε το χρυσό κι έφυγε η πίεση από πάνω μου. Πάλεψα πολύ για το χρυσό. Αντεπιτέθηκα, αλλά δεν πρόλαβα. Έκανα ακόμα ένα βήμα μετά από τη Βουδαπέστη όπου είχα καλές επιδόσεις. Εδώ φάνηκε ότι μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τις κούρσες κι έκανα ένα βήμα για το Παγκόσμιο του 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι".

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ