ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Χρήστου: "Με συνέπεια και δουλειά η συνέχεια θα είναι ανάλογη"

Ο Απόστολος Χρήστου κατά την άφιξή του στην Ελλάδα
Ο Απόστολος Χρήστου κατά την άφιξή του στην Ελλάδα EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόστολος Χρήστου επέστρεψε στη χώρα μας τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/08) και αναφέρθηκε στην κατάκτηση των δύο μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η πτήση από τη Ρώμη καθυστέρησε κοντά 30 λεπτά ίσως γιατί είχε…πολύτιμα μέταλλα στις αποσκευές της: το χρυσό (50μ ύπτιο) και το ασημένιο (100μ ύπτιο) μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου, το λαμπρό αποτέλεσμα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ που κατέκτησε το χάλκινο (50μ ελεύθερο) «πέταξε» από την «αιώνια πόλη» για τις ΗΠΑ και δεν ήταν ανάμεσα στα μέλη της αποστολής της κολύμβησης που ξημερώματα της Παρασκευής 19/08 πλέον, προσγειώθηκε στα πάτρια.

Ο Γιάννης Χρήστου, ο αδελφός του Απόστολου που βρισκόταν στο «Ελ. Βενιζέλος» με τον πατέρα τους που είχε φθάσει από τη Ρώμη με την προηγούμενη πτήση, είχε ετοιμάσει και μια έκπληξη για τον πρωταθλητή Ευρώπης αδελφό του: ένα κολάζ με φωτογραφίες και τα μετάλλια του Απόστολου που δήλωσε ότι «Αποτελούσε βασικό στόχο να βρεθώ στους τελικούς και να διεκδικήσω δυο μετάλλια. Ήρθε και το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ύπτιο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Έδειξα ότι μπορώ να διεκδικήσω τα πάντα σε ένα μεγάλο τελικό. Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση ότι έχω δυο μετάλλια στα δυο βασικά μου αγωνίσματα. Συνεχίζω με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για τις επόμενες χρονιές. Έχω δείξει και τα προηγούμενα χρόνια πως έχω τις δυνατότητες να είμαι στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Είναι το τέταρτο σερί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κατακτώ μετάλλιο, και μάλιστα τώρα χρυσό. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη, και πάντα με συνέπεια και με τη δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μου Παναγιώτη Βελέντζα, θα έχουμε παρόμοια αποτελέσματα και στο μέλλον».

Ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας, επεσήμανε ότι «Το αποτέλεσμα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι απόρροια μιας συνεχούς προσπάθειας όλων αυτών των τελευταίων χρόνων. Φθάναμε κάθε φορά στη πηγή αλλά νερό δεν πίναμε. Τώρα, ήρθε η ώρα. Δεν έγιναν λάθη, αγωνίσθηκε πολύ καλά, και βγήκε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Ο προπονητής Άκης Οικονόμου, είπε: «Θεωρώ την παρουσία της ελληνικής ομάδας πετυχημένη. Φτάσαμε στην κατάκτηση μεταλλίων ,τελικών και ημιτελικών. Υπήρξε και η ανάδειξη νέων αθλητών με ατομικά ρεκόρ που έφτασαν κοντά ακόμα και στο να δώσουν παρουσία σε ημιτελικό και σε τελικό. Δύσκολοι αγώνες .πολυήμεροι που είχαμε δυνατή παρουσία όλες τις μέρες κάτι που δείχνει και την ποιότητα δουλειάς των περισσοτέρων ,προπονητών και αθλητών. Θέλω να ελπίζω ότι στις πολύ δύσκολες διοργανώσεις που έρχονται θα μπορέσουμε να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο με την ανάπτυξη που έχει η παγκόσμια κολύμβηση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της αποστολής για την προσπάθεια και τη δουλειά τους, αλλά και την προσήλωση τους όλη την χρονιά. Τέλος θα πρέπει να γίνει αναφορά στην προσπάθεια που γίνετε από την διοίκηση και τους επικεφαλής του τμήματος κολύμβησης για την αναβάθμιση των συνθηκών προπόνησης, την υλοποίηση των αγωνιστικών και προπονητικών camp των αθλητών, την αναβάθμιση των αγώνων για την πρόοδο του αθλήματος μας. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τα θετικά ,να επισημαίνουμε τις ελλείψεις για να εξελισσόμαστε και να προοδεύουμε .Σε δύσκολες συνθήκες τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο».

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ