ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Συγκλονιστική Άντρεα Φουέντες μετά την διάσωση της Άλβαρεζ: "Δεν είμαστε barbie, αλλά υπερήρωες"

Συγκλονιστική Άντρεα Φουέντες μετά την διάσωση της Άλβαρεζ: "Δεν είμαστε barbie, αλλά υπερήρωες"
OLI SCARFF/AFP

Η προπονήτρια της Ανίτα Άλβαρεζ, η Άντρεα Φουέντες, παραχώρησε συνέντευξη στη Marca και αναφέρθηκε στο σκηνικό που συντάραξε το Παγκόσμιο Υγρού Στίβου, σώζοντας την αθλήτριά της από πνιγμό, αλλά και στη δυσκολία της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Σοκαριστικές ήταν οι στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στη Szechy pool για την παρακολούθηση των αναμετρήσεων της συγχρονισμένης κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του υγρού στίβου της Βουδαπέστης, καθώς η 25χρονη Αμερικανή αθλήτρια, Ανίτα Αλβάρεζ, έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο νερό, προς το τέλος της εκτέλεσης του προγράμματος.

Η κολυμβήτρια δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, επανήλθε και ευτυχώς ξεπέρασε τον κίνδυνο. Η προπονήτρια της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, Άντρεα Φουέντες, μίλησε για το άσχημο συμβάν σε συνέντευξή της στην "Marca".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ήταν ένα 'τρενάκι' συναισθημάτων και αποφάσεων. Η αλήθεια είναι ότι έχω ζήσει τις πιο έντονες μέρες της ζωής μου. Θα θυμάμαι αυτές τις μέρες σε όλη μου τη ζωή", τόνισε αρχικά και συνέχισε: "Ξέρω πολλά γι' αυτό το άθλημα και ήξερα ότι θα έφτανα πιο γρήγορα. Δεν το σκέφτηκα δύο φορές. Αν είμαι καλή σε κάτι, αυτό είναι το κολύμπι. Κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε και αντέδρασα γιατί ξέρω την Ανίτα.

Έφτασα 10 ή 15 δευτερόλεπτα πριν τον ναυαγοσώστη. Δεν ξέρω αν θα είχε αλλάξει κάτι τόσο πολύ, αλλά, όσο είμαι στην πισίνα, είναι ασφαλείς οι αθλητές μου. Αστειεύομαι. Δύο μέρες μετά, όλοι οι ναυαγοσώστες έκαναν εξάσκηση. Το πήραν σοβαρά. Μερικές φορές θεωρούν όλοι ότι αφού είναι κολυμβητές κορυφαίου επιπέδου, δεν πρόκειται να πνιγούν. Πήραμε όλοι ένα μάθημα".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ακολούθως, η Φουέντες αναφέρθηκε στην αστραπιαία της κίνηση να βουτήξει: "Δεν είχα άλλη επιλογή από το να δράσω. Δεν επρόκειτο να μείνω δίπλα και να βλέπω την Ανίτα να πνίγεται. Θα ήταν δειλό. Έχω εξασκηθεί πολλές φορές στις πρώτες βοήθειες, για κάθε ενδεχόμενο".

Σε ερώτηση σχετικά με την άπνοια και το γεγονός ότι η Άλβαρεζ έμεινε δύο λεπτά χωρίς να αναπνέει, τόνισε: "Δύο λεπτά είναι σοβαρά μετά από ένα ακέραιο σόλο. Κανείς δεν αντέχει χωρίς να αναπνέει. Το κάνεις ήσυχα στο κρεβάτι σου, αλλά όχι με τον καρδιακό ρυθμό σου στους διακόσιους παλμούς. Ανησύχησα.

Η καρδιά της δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά υπήρξε μια στιγμή, ένα δευτερόλεπτο και μετά εφάρμοσα αυτό που ήξερα ανοίγοντας το στόμα της, επειδή το σαγόνι της ήταν πολύ σφιχτό, και της έκανα μασάζ για να χαλαρώσει, μιλώντας της για να την κάνω να αντιδράσει".

Αναφερόμενη στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, τόνισε μεταξύ άλλων: "Δεν είμαστε Barbie, είναι πολύ δύσκολο άθλημα και είμαστε υπερήρωες. Είναι ένα απίστευτο άθλημα και μου αρέσει που ο κόσμος συνειδητοποιεί πώς είναι".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ