ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Ενδέκατη η Εθνική στον τελικό του τεχνικού ομαδικού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Η Εθνική μας ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση κετέλαβε την 11η θέση στον τελικό του τεχνικού ομαδικού στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.

Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης τερμάτισε στην 11η θέση στον τελικό του τεχνικού ομαδικού στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου της Σιγκαπούρης.

Η ομάδα απαρτίζεται από τις: Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Δέσποινα Πέντζα, Σοφία  Ρηγάκου, Βασιλική Θάνου, Δανάη Τσαπραλή

Οι Ελληνίδες κολυμβήτριες εκτέλεσαν το πρόγραμμά τους με θέμα “Watch me” και βαθμολογήθηκαν με 255,4246 β., που τις κατέταξε 11ες (δύο θέσεις πίσω από αυτήν που πήρε στον προκριματικό, αφού ΗΠΑ και Καναδάς απέφυγαν τα λάθη που είχαν κάνει χθες και οδήγησαν σε απομείωση του συντελεστή δυσκολίας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κίνα με 307.8001 βαθμούς. Οι αθλήτριες από τη Ρωσία, που επανήλθαν ως ουδέτερες-ανεξάρτητες, για πρώτη φορά από το 2019 δεν κατάφεραν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου όπως συνήθιζαν και αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση με 300.6183 βαθμούς, ενώ τρίτη ήταν η Ισπανία με 294.8575β.

Αύριο Τετάρτη (24/7), θα υπάρχουν και πάλι ελληνικές συμμετοχές στις 17:00 με τις Σοφία Μαλκογεώργου / Βασιλική Θάνου στον προκριματικό του Ελεύθερου Ντουέτου.

Συμμετέχουν συνολικά 36 ζευγάρια, με τις Σοφία Μαλκογεώργου και Βασιλική Θάνου να αγωνίζονται τελευταίες κατά σειρά, στοχεύοντας σε μία θέση στη 12άδα που θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Πέμπτης (24/7).

Το μεσημέρι διεξάγεται ο απευθείας τελικός στο τεχνικό πρόγραμμα του μικτού ντουέτου, όπου δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ