ΤΖΟΥΝΤΟ

Τζούντο: Χρυσή η Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ του Καζακστάν

Τζούντο: Χρυσή η Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ του Καζακστάν

Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το χρθσό μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ τζούντο στο Καζακστάν και βρίσκεται όλο και πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Δυναμική επιστροφή της Ελισάβετ Τελτσίδου στα μετάλλια που οδηγούν στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η 7η Ολυμπιονίκη του Τόκιο, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, κατέκτησε την κορυφή στο Γκραν Σλαμ που έγινε στα Άστανα του Καζακστάν και αφενός από σήμερα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην γαλλική πρωτεύουσα, αφετέρου «έσπασε» το ρεκόρ που Ηλία Ηλιάδη φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα μετάλλια, έναντι τριών του «Mr. Ippon».

H Τελτσίδου, η οποία πριν από τη διοργάνωση του Καζακστάν ήταν 5η στην Ολυμπιακή κατάταξη των -70 κιλών και 9η στην Παγκόσμια, έφτασε τα τρία χρυσά μετάλλιο και ένα χάλκινο σε Γκραν Σλαμ, σε διάστημα μάλιστα μικρότερο των 10 μηνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες φορές έφτασε σε τελικό Γκραν Σλαμ (Άστανα, Τιφλίδα, Άμπου Ντάμπι) κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ ήταν τρίτη στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το εμπόδιο της Νισανταικιζί από το Καζακστάν ξεπεράστηκε επιτυχώς και χωρίς ιδιαίτερο κόπο από την Τελτσίδου στον γύρο των 16, ενώ με τυπικές διαδικασίες καθάρισε και την Ρουμάνα Μόσκαλου στα προημιτελικά. Προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά την καθαρή νίκη με Ippon επί της Κινέζας Φενγκ, ενώ στον τελικό νίκησε στο Golden Score την Φαν Ντάικ από την Ολλανδία, 3η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, δύο φορές χάλκινη πρωταθλήτρια κόσμου (2022, 2021), κάτοχο πέντε μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Νο-4 στην Ολυμπιακή κατάταξη. Με την Φαν Ντάικ είχε συναντηθεί και στον τελικό του Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας, τον περασμένο Μάρτιο, όπου κι εκεί είχε επικρατήσει φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Να σημειωθεί ότι η Τελτσίδου, την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Γκραν Σλαμ της Μογγολίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ