ΤΖΟΥΝΤΟ

Παγκόσμιος και ως προπονητής ο Ηλίας Ηλιάδης

Παγκόσμιος και ως προπονητής ο Ηλίας Ηλιάδης
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ηλίας Ηλιάδης έβαλε στη συλλογή του την πρώτη του μεγάλη διάκριση ως προπονητής, αφού ο αθλητής του Νταβλάτ Μπομπόνοφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των 90κ.

Η τεράστια καριέρα του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο συνεχίζεται πια από τη θέση του προπονητή. Ο σπουδαίος τζουντόκα από τα τέλη του 2019 έχει αναλάβει ως Ομοσπονδιακός προπονητής στο Ουζμπεκιστάν.

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στην Τασκένδη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι Ουζμπέκοι ήθελαν όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου.

Αυτό ήρθε από τον Νταβλάτ Μπομπόνοφ ο οποίος θριάμβευσε στην κατηγορία των 90 κ. Εκεί δηλαδή όπου έζησε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του και ο Ηλίας Ηλιάδης ως αθλητής.

Με εξαίρεση τα δύο πρώτα μετάλλια (τα χρυσά στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και στο Ευρωπαϊκό του 2004 στο Βουκουρέστι) που ήταν στα 81κ., όλα τα υπόλοιπα που κατέκτησε στην τεράστια καριέρα του ήταν στην κατηγορία των 90 κιλών.

Σε παγκόσμια πρωταθλήματα κατέκτησε τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο και τώρα πήρε και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο ως προπονητής σε αυτή την κατηγορία.

Στη διοργάνωση του 2021 που έγινε στη Βουδαπέστη το Ουζμπεκιστάν είχε κατακτήσει δύο μετάλλια (ένα ασημένιο και ένα χάλκινο). Το ένα από αυτά ήταν από τον Νταβλάτ Μπομπόνοφ στην κατηγορία των 90 κιλών, ο οποίος ήταν τότε δεύτερος πίσω από τον Νικόλοζ Σεραζαντισβίλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ