ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση βιασμού 11χρονης: Αναβλήθηκε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας

Η Σοφία Μπεκατώρου προσέρχεται στο δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού της 11χρονης
Η Σοφία Μπεκατώρου προσέρχεται στο δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού της 11χρονης EUROKINISSI

Για τις 4 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη του 39χρονου σήμερα προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριάς του, όπως γράφει το NEWS 24/7. Έντονη αντίδραση από την πλευρά της κοπέλας. Το χρονικό της υπόθεσης που έφερε στο φως η Σοφία Μπεκατώρου.

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη σε βάρος του προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό της 11χρονης αθλήτριάς του, όπως γράφει το NEWS 24/7. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, αν και είχε ξεκινήσει, αναβλήθηκε για τις 4 Απριλίου του 2022, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο δικαστή.

Ενώ οι δύο πλευρές βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη (15/02), προκειμένου κεκλεισμένων των θυρών να καταθέσει το κορίτσι που σε ηλικία 11 χρονών έχει καταγγείλει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της, το δικαστήριο έκανε γνωστό ότι λόγοι υγείας δεν επιτρέπουν σε μέλος της σύνθεσης να συμμετέχει στη διαδικασία. Καθώς δεν είχε προβλεφθεί η κλήρωση αναπληρωματικού τακτικού δικαστή, υποχρεωτικά η υπόθεση πρέπει να αναβληθεί και να ξεκινήσει από την αρχή με νέα σύνθεση.

Έντονη ήταν η αντίδραση της κοπέλας, η οποία είχε προσέλθει έτοιμη να καταθέσει. «Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

39          ,   10 ,  15  2022.          ' ,         11, ,      14  . 
( /EUROKINISSI)
39 , 10 , 15 2022. ' , 11, , 14 . ( /EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε ότι πρόκειται για μια απρόβλεπτη εξέλιξη και πως η αναβολή ήταν αναγκαία. «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα», ανέφερε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος προφυλακισμένος προπονητής κατηγορείται για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η υπόθεση

Ήταν αρχές του 2021 όταν η Σοφία Μπεκατώρου προσήλθε στις εισαγγελικές αρχές, γνωστοποιώντας ότι -πέρα της προσωπικής της περιπέτειας η οποία ποινικά είχε παραγραφεί- υπήρχε και η περίπτωση αθλήτριας που το 2011 έπεσε θύμα του προπονητή της. Μέσα σε λίγες ημέρες και μετά από την κατάθεση της ίδιας της κοπέλας, η οποία επιβεβαίωσε όσα είχε πει η Ολυμπιονίκης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο προπονητής συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τότε, είχε υποστηρίξει τόσο στον ανακριτή όσο και σε δηλώσεις του, λίγο πριν τη σύλληψης του, ότι πράγματι υπήρξε ερωτική επαφή η οποία έγινε με τη συναίνεση της ανήλικης, όταν εκείνη ήταν 12 ετών και όχι 11, όπως ισχυρίζεται η ίδια., καθώς και ότι ήταν ακόμη ερωτευμένος με την αθλήτρια ύστερα από 10 χρόνια.

«Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» φέρεται να είπε στις αρχές, ενώ είχε προσθέσει ότι «ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος, αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας, το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη, ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρόταση του: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ