ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Τα καλύτερα ελληνικά πληρώματα στον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου

Τα καλύτερα ελληνικά πληρώματα στον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου

Αγώνας γεμάτος προκλήσεις αναμένεται να είναι ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Η διοργάνωση, την οποία οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας την αποκαλούν «The toughest race», αποτέλεσε και εφέτος «μαγνήτη» για τα καλύτερα ελληνικά πληρώματα. Την εκκίνηση του αγώνα θα δώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Η εκκίνηση του 56ου αγώνα θα πραγματοποιηθεί αύριο (13.00) και στη γραμμή θα βρεθούν 17 ιστιοφόρα. Ανάμεσα στα πληρώματα ξεχωρίζουν το «Velos» με τους Ολυμπιονίκες Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή που τρέχουν με την υποστήριξη της «Eurobank Private Banking», το «Black Jack» με τον Μάρκο Χατζηκυριακάκη που θα τρέξει με τα χρώματα της Porsche, τα δύο σκάφη της «Optimum Sailing Academy» με ταλαντούχους ιστιοπλόους, το «Αριστοφανή» με τον Σίμο Καμπουρίδη κ.α.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης την εκκίνηση θα δώσει ένας υπουργός Αθλητισμού από τις Κυκλάδες. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα βρεθεί στη γραμμή του αγώνα και θα δώσει το σήμα για να ξεκινήσει η ιστιοπλοϊκή κούρσα.

"Για άλλη μία φορά ο ιστορικός αγώνας της Άνδρου, η διεθνής ρεγκάτα «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» ανοίγει πανιά και κορυφαίοι ιστιοπλόοι της χώρας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ιδιαιτερότητες που έχει η ιστιοπλοϊκή κούρσα μέσα από τα στενά του Καφηρέα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αγώνας έχει χαρακτηριστεί «the toughest race». Η ανταμοιβή όλων των αγωνιζομένων θα είναι η νίκη τους με τα αιγαιοπελαγίτικα κύματα και η φιλοξενία των Ανδριωτών που, όπως κάθε χρόνο, είναι έτοιμοι να τους υποδεχτούν με ωραίες εκδηλώσεις. Αποτελεί τιμή που θα δώσω την εκκίνηση σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία στο όμορφο νησί των Κυκλάδων", υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου περιλαμβάνει εκτός από την ιστιοδρομία από τη Βουλιαγμένη μέχρι την Άνδρο και άλλες δύο που θα έχουν ως σημείο εκκίνησης τη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την πανέμορφη Χώρα της Άνδρου. Για τις δύο τελευταίες θα υπάρξει livestreaming μετάδοση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε διοργάνωση ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ