ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ράλλυ Αιγαίου: Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και νέων σκαφών η 59η διοργάνωση

Ράλλυ Αιγαίου: Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και νέων σκαφών η 59η διοργάνωση
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ / 59Ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ / ΠΟΙΑΘ

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, έμπειρων πληρωμάτων αλλά και νέων σκαφών θα αρχίσει αύριο το 59ο Ράλλυ Αιγαίου.

Στην διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, και ολυμπιονίκες του τριγώνου, όπως οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο (14.00) και τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά με προορισμό την Βολισσό της Χίου (105 ν.μ.). Στο 59ο Ράλλυ Αιγαίου έχουν δηλώσει συμμετοχή ιστιοπλοϊκές ομάδες διεθνούς επιπέδου αλλά και πληρώματα που έχουν μεγάλη πείρα από τις ιδιαίτερες ιστιοπλοϊκές συνθήκες του Αιγαίου Πελάγους.

Μία από τις ομάδες που ξεχωρίζουν είναι αυτή του «Velos», στην οποία συμμετέχουν οι ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ενώ μαζί τους θα αγωνιστούν πρωταθλητές τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στην ομάδα του της «Optimum», η οποία θα βρεθεί στη ρότα της διοργάνωσης για 29η χρονιά. Εφέτος θα τρέξει με το νέο σκάφος, το «Optimum S - Samos Steamship», το οποίο θα το «δοκιμάσει» για πρώτη φορά στο Αιγαίο με στόχο μία καλή προετοιμασία εν όψει του διεθνούς αγώνα του Π.Ο.Ι.Α.Θ., του «AEGEAN 600» που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα (8-16/7).

«Παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, το Ράλλυ Αιγαίου συνεχίζει την πορεία του. Πρόκειται για μία διοργάνωση που απευθύνεται σε έμπειρους ιστιοπλόους. Συνδιοργανωτές μας είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου ενώ ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης. Τον στόλο του «Ράλλυ Αιγαίου» θα συνοδεύσει το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως του Πολεμικού Ναυτικού «Άτλας Ι». Το πλοίο αγοράστηκε το 2019 από το Ίδρυμα Π. Λασκαρίδης και παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των πληρωμάτων στη Χίο έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν δύο ιστιοδρομία. Θα πραγματοποιηθεί « Περίπλους των νοτίων παραλιών του νησιού» (48 ν.μ.) και μία τοπική ιστιοδρομία (35 ν.μ.). Στις 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για την Σφαγή της Χίου, στον Κάβο Μελανιό καθώς η 59η διοργάνωση του μακροβιότερου αγώνα ανοικτής θαλάσσης της Ανατολικής Μεσογείου είναι αφιερωμένη στη μνήμη της «Σφαγής της Χίο» (1822-2022).

Και αυτή τη χρονιά το «Ράλλυ Αιγαίου» έχει και περιβαλλοντικό πρόσημο. Στις 13 Ιουνίου, τα πληρώματα, σε συνεργασία με τη HELMEPA, θα πραγματοποιήσουν συμβολικό καθαρισμό μιας ακτής στο «Νησί της Μαστίχας». Πρόκειται για τη δράση «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ