ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ράλλυ Αιγαίου: «Φωτιά» στην κορυφή της γενικής κατάταξης έβαλε η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Ράλλυ Αιγαίου: «Φωτιά» στην κορυφή της γενικής κατάταξης έβαλε η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ / 59Ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ / ΠΟΙΑΘ

«Φωτιά» στην γενική κατάταξη του 59 ου Ράλλυ Αιγαίου έβαλε το σκάφος «PEGA» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αφού έπιασε στην κορυφή το "Velos" των Μάντη-Καγιαλή.

Οι έμπειροι ιστιοπλόοι και οι τεταρτοετείς δόκιμοι της Σ.Ν.Δ. κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις καιρικές συνθήκες και να πάρουν την πρωτιά στη χθεσινή κούρσα.

Στη γενική κατάταξη το «Pega» ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με το «Velos» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης είναι το «Αιολία» του Σπύρου Παπαντωνίου.

Τα ιστιοφόρα πήραν εκκίνηση από το θαλάσσιο χώρο της Βολισσού (Χίος) με ισχυρούς βόρειους ανέμους που έφταναν, σε σημεία, τα έξι μποφόρ. Όσα σκάφη επέλεξαν να μείνουν κοντά στη στεριά «κόλλησαν» διότι ο άνεμος ερχόταν από το ανοιχτό Αιγαίο. Το «παιχνίδι» με τον αέρα συνεχίστηκε και στα 25 ναυτικά μίλια της διαδρομής από τη Βολισσό μέχρι το Βενέτικο. Όταν όμως τα σκάφη έφτασαν στη βραχονησίδα ο Αίολος «έκλεισε» τον ασκό του και τα πληρώματα δυσκολεύτηκαν για να συνεχίσουν ώστε να ολοκληρώσουν την περιστροφή της βραχονησίδας.

Η επιστροφή από το Βενέτικο βρήκε τα σκάφη να ταξιδεύουν όρτσα. Και πάλι, όσα ιστιοφόρα επέλεξαν να μείνουν κοντά στα παράλια της Χίου δεν ευνοήθηκαν σε αντίθεση με αυτά που αναζήτησαν πελαγίσιο αέρα. Ο μέσος χρόνος που χρειάστηκαν τα «καθαρόαιμα» αγωνιστικά για να καλύψουν την απόσταση μέχρι το λιμάνι της Βολισσού ήταν επτά ώρες.

«Έγινε ένα μεγάλο βήμα αλλά ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμη. Στο Ράλλυ Αιγαίου μετράει και η τύχη που αυτή τη φορά ήταν με το μέρος μας. Όλη η ομάδα δούλεψε σύμφωνα με τις προπονήσεις που είχαμε κάνει και η νίκη μας κρίθηκε στην έξυπνη τακτική και στη σωστή επιλογή πανιών», δήλωσε ο κυβερνήτης του σκάφους Θοδωρής Τσουλφάς.

Σήμερα το πρωί, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της «Σφαγής της Χίου», στο κάβο Μελανιό, καθώς ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη Μνήμη της «Σφαγής της Χίου» (1822). Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα μεταβούν σε ιστορικά και πολιτιστικά τοπόσημα του «Νησιού της Μαστίχας».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ PERFORMANCE

1.PEGA Θοδωρής Τσουλφάς

2.VELOS Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής

3.AIOLIA Σπύρος Παπαντωνίου

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ PERFORMANCE

1.PEGA Θοδωρής Τσουλφάς

2.VELOS Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής

3.AIOLIA Σπύρος Παπαντωνίου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ SP0RT

1.SUN FIZZ ΠΑΛΛΗΣ ΕΥΣΤΑΤΙΟΑ & ΠΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2.ALTER EGO ΣΑΛΑΤΑΣ ΦΑΝΗΣ

3. TRINΙΤΥ WALTER KRAHER

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ SPORT

1. TRINΙΤΥ WALTER KRAHER

2.ALTER EGO ΣΑΛΑΤΑΣ ΦΑΝΗΣ

3..SUN FIZZ ΠΑΛΛΗΣ ΕΥΣΤΑΤΙΟΑ & ΠΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ