ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL, TT:R

Πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL, TT:R

Στο Δρέπανο το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL, TT:R με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Είναι γεγονός το πρώτo Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL, TT:R που έχει σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Το συγκεκριμένο αθλητικό event θα γίνει στο Δρέπανο της Πάτρας το διάστημα 1-4 Σεπτεμβρίου. Οι νικητές θα συνθέσουν την ελληνική εθνική ομάδα που θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Γιατί πλέον το το Kiteboarding (Aετοσανίδα) υπάγεται στο αγώνισμα της Ιστιοπλοΐας και θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

H διοργάνωση που συνδυάζει θέαμα, θάλασσα και διάφορες δράσεις και αναμένεται να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες.

Διοργανωτές είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και το Cape Drepano. Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Την Τρίτη 30/8/2022 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), στην Πάτρα. Στην οποία θα συμμετέχουν οι διοργανωτές. Στη διάρκεια αυτής η Οργανωτική Επιτροπή θα παρουσιάσει λεπτομέρειες για το τετραήμερο Πρωτάθλημα και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το αγώνισμα είχε έντονη παρουσία στην περιοχή, από το 2011 μέσα από το Kitesurf Festival. Που διοργάνωνε το Cape Drepano για 8 χρόνια χωρίς να είχε επίσημη μορφή. Τώρα διευρύνεται με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και άλλες διοργανώσεις που θα έρθουν στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν και τα side events. τα οποία απευθύνονται σε όλους, αθλητές, θεατές και επισκέπτες. Παράλληλα με τους αγώνες, θα διεξάγονται αγώνες επίδειξης, σεμινάρια για το Kite, μουσικό φεστιβάλ κάτω από μια μεγάλη τέντα που θα τοποθετηθεί στην παραλία, θα υπάρχει live από γνωστές μπάντες όπως οι Burger Project και γνωστούς DJs, καθώς και street food. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, οι οποίοι εκτός από τον αγώνα, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλες τις δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ