ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρωταθλητής Ευρώπης στα Όπτιμιστ ο Ιάσωνας Παναγόπουλος

Πρωταθλητής Ευρώπης στα Όπτιμιστ ο Ιάσωνας Παναγόπουλος

Ο Ιάσωνας Παναγόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Όπτιμιστ που διεξήχθη στη Δανία.

Νέα τεράστια επιτυχία για την ιστιοπλοΐα και κατ΄ επέκταση για τον ελληνικό αθλητισμό. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ που ολοκληρώθηκε στη Δανία με 9 ιστιοδρομίες ο Ιάσωνας Παναγόπουλος πραγματοποίησε ονειρεμένη εμφάνιση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Η επιτυχία του αθλητή του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρωτάθλημα ήταν open και αγωνίστηκαν 142 ιστιοπλόοι από 41 χώρες. Ανάμεσά τους ήταν παραδοσιακές δυνάμεις της ιστιοπλοΐας, όπως οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία, η Αργεντινή και άλλες.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η Ελλάδα είχε αναδειχθεί τρίτη παγκόσμια δύναμη στα Οπτιμιστ μέσα στην Τουρκία και τώρα στη Δανία ο Ιάσωνας Παναγόπουλος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Στέφανος Σαμαράς του Ν.Α.Ο. Μάτι ο οποίος τερμάτισε 12ος. Ο Λεωνίδας Σέχου του Ν.Ο. Καλαμακίου ήταν 17ος και ο Ερωτόκριτος Νικόλαος Κομιανός του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης τερμάτισε στην 18η θέση.

Είναι μεγάλη ιστορία 4 Ελληνες ιστιοπλόοι να τερματίζουν στην πρώτη 20άδα μεταξύ 142 σκαφών κι αυτό αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των αθλητών μας.

Στα κορίτσια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Αθηνά Σουλιώτη του Ν.Ο. Π. Φαλήρου η οποία τερμάτισε 13η στην γενική και 11η στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Η Φραγκίσκη Κοσμά του ίδιου ομίλου ήταν 27η και η Ελένη Χλόη Νόρτον του Ολυμπιακού 49η. Αγωνίστηκαν 111 σκάφη από 41 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ