ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Παπαδημητρίου: "Παραιτούμαι, η ΕΙΟ μέμφεται την Μπεκατώρου"

Η Σοφία Μπεκατώρου μπαίνει στο Ολυμπιακό στάδιο του Ρίο ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής
Η Σοφία Μπεκατώρου μπαίνει στο Ολυμπιακό στάδιο του Ρίο ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής EUROKINISSI

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ της ΕΙΟ και τονίζει ότι η ομοσπονδία μέμφεται τη Σοφία Μπεκατώρου για το χρόνο κι όχι την ουσία της καταγγελίας της.

Την παραίτησή του από μέλος της ΕΙΟ υπέβαλε ο υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Παπαδημητρίου, έπειτα από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Στη γραπτή του δήλωση αναφέρει "αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, «ως δυσάρεστο περιστατικό".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΓΡΑΠΤΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ:

"Προς Δ.Σ. Ε.Ι.Ο.

Κύριε Πρόεδρε,

ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, «ως δυσάρεστο περιστατικό».

Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε.

Καλώ τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Γιάννης Παπαδημητρίου

Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς»

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ