ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Μαυρωτάς: "Σημαντικό να αναλαμβάνουμε διοργανώσεις σαν το ευρωπαϊκό ILCA 6"

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς EUROKINISSI

Ένθερμος υποστηρικτής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6, που θα διεξαχθεί το διάστημα 29 Ιουνίου με 6 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης δηλώνει ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΝΟΘ, Άκη Τσαλίκη, για τις προετοιμασίες του υδάτινου στίβου που στήνεται στο Θερμαϊκό κόλπο, ενόψει της ευρωπαϊκής ιστιοπλοϊκής συνάντησης των νέων στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πολύ σημαντικό να αναλαμβάνουμε τέτοιες διοργανώσεις στη χώρα μας. 400 αθλητές από 34 χώρες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 (πρώην laser radial) στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΝΟΘ είναι η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, μια χώρα άμεσα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο.

Ο ΝΟΘ έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλαμβάνει πρωταθλήματα τέτοιας εμβέλειας, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες αθλητές να συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις και συγχρόνως να αναπτύσσει τον αθλητικό τουρισμό, χωρίς μάλιστα την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ