ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ιστιοπλοΐα: Στην Πάτρα ευρωπαϊκό IQFOIL με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ιστιοπλοΐα: Στην Πάτρα ευρωπαϊκό IQFOIL με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το διάστημα 7-14 Μαΐου θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία  IQFOIL με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα ύψη έχει εκτοξευτεί το ενδιαφέρον για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία IQFOIL, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η διοργάνωση είναι Open και επί της ουσίας θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από ΗΠΑ, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Αρούμπα, Αυστραλία, Αλγερία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μεξικό, Περού, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Αργεντινή μέχρι και από την Ταϊβάν!

Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 38 χώρες και οι αθλητές με τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 250. Μάλιστα ήδη στην Πάτρα έχουν αφιχθεί μέλη της Κινεζικής αποστολής και άμεσα ξεκίνησαν προπονήσεις για να προσαρμοστούν στις συνθήκες.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Μαΐου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, σε συνδιοργάνωση με την Παγκόσμια Κλάση IQFOIL, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και το test event έχει προγραμματιστεί για 28-30 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ