ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ευρωπαϊκό IQFOiL: Σούπερ θέαμα στην πρεμιέρα και… "Σαν τη Χαβάη"

Ευρωπαϊκό IQFOiL: Σούπερ θέαμα στην πρεμιέρα και… "Σαν τη Χαβάη"

Οι εντυπωσιακές προσπάθειες και το σούπερ θέαμα ξεχώρισαν την πρώτη, αγωνιστικά, ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος IQFOiL που διεξάγεται στον Πατραϊκό κόλπο.

Συμμετέχουν 114 άνδρες και 89 γυναίκες από σχεδόν κάθε γωνιά της γης, γιατί μπορεί να πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά αποτελεί υπό μία έννοια κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μιλώντας για τη διοργάνωση ο Γάλλος πρωταθλητής Nicolas Goyard που προηγείται τόνισε: «Ο στίβος είναι εξαιρετικός. Σε σχέση με το προηγούμενο μεγάλο event στην Πάρμα, οι συνθήκες τώρα είναι πιο σκληρές και αυτό έχει ενδιαφέρον. Το μέρος είναι σαν τη Χαβάη, ηλιόλουστο με τέλειο καιρό και ανέμους να ξεπερνούν τα 4 μποφόρ με πολλές διαφορετικές συνθήκες. Υπάρχουν δύο κύριες διαφορετικές κατευθύνσεις του ανέμου πράγμα που αγωνιστικά δημιουργεί πολλές ιδιαιτερότητες. Χωρίς υπερβολή έχω αρχίσει να αγαπώ την περιοχή».

Στην ερώτηση εάν ο Πατραϊκός Κόλπος μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην ιστιοπλοΐα γενικότερα ο Nicolas Goyard υπογράμμισε τα εξής: «Η περιοχή έχει μεγάλες και πολλές δυνατότητες, ειδικά μέσα στο νερό . Φυσικά μπορεί να υποστηρίξει αγώνες και event υψηλού επιπέδου. Επίσης είναι ένα πολύ καλό test για δοκιμές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, γεγονός που αντιλήφθηκαν πολλοί πρωταθλητές γι αυτό υπάρχουν και τόσες συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά της η Sara Wennekes από την Ολλανδία, που βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη στις γυναίκες πρόσθεσε: «Ο στίβος γενικά στην Πάτρα δημιουργεί πολλές προκλήσεις καθώς έχει πολλούς ανέμους και σε κάνει κάθε ημέρα να θέλεις να μπεις στο νερό και να δοκιμαστείς. Τώρα όλες και όλοι είμαστε στο τοπ της φόρμας και μετράμε προσεκτικά κάθε event , στο οποίο συμμετέχουμε. Στην Πάτρα έχουμε βρει ανταγωνισμό και συνθήκες Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Σαφώς και μπορεί να υποστηρίξει και να φιλοξενήσει διοργανώσεις επιπέδου».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ