ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΟ για Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ: "Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο του Χρυσού Ολυμπιονίκη της Ρώμης"

Ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ
Ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ INTIME

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τέως Βασιλιά της Ελλάδας και χρυσού ολυμπιονίκη το 1960.

Ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ δεν είναι πια μαζί μας, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση προς τους οικείους του τέως Βασιλιά. Ο Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ είχε κατακτήσει το Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, όντας σε ηλικία 20 ετών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΟ: "Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Χρυσού Ολυμπιονίκη της Ρώμης Κωνσταντίνου.

Ο Κωνσταντίνος ήταν σε όλη του τη ζωή αφοσιωμένος στο άθλημα και υπηρέτησε τόσο αγωνιστικά όσο και από διάφορες θέσεις ευθύνης την Παγκόσμια Ιστιοπλοΐα περισσότερα από 60 χρόνια.

Το 1960, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Ήταν ένα σημαντικό μετάλλιο για την Ελλάδα ,αφού ήταν το πρώτο και μοναδικό που κέρδιζε η Πατρίδα μας μετά το 1912, και απαρχή για τις λαμπρές επιτυχίες που ακολούθησαν.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ