ΕΛΛΑΔΑ

Αγκαλιά με το χρυσό ο Ελευθεριάδης στο Ευρωπαϊκό νέων ILCA 6 στο Ν.Ο.Θ.

Αγκαλιά με το χρυσό ο Ελευθεριάδης στο Ευρωπαϊκό νέων ILCA 6 στο Ν.Ο.Θ.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6, που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του, μπαίνει στην τελική του ευθεία, με τον Αλέξανδρο Ελευθεριάδη να έχει χαράξει πορεία προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6, που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του.

Στην πέμπτη μέρα των αγώνων είχαμε αλλαγές στις κατηγορίες των αγοριών και των κοριτσιών στον ειδικά διαμορφωμένο υδάτινο στίβο, που στήθηκε στον Θερμαϊκό κόλπο.

Οι συνεχείς εναλλαγές στη γενική κατάταξη έχουν κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον των φιλάθλων, που παρακολουθούν τις προσπάθειες των ιστιοπλόων από το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, επιχειρώντας καθημερινά να τους ενθαρρύνουν με το χειροκρότημα τους.

Την Τετάρτη (6/7) θα πέσει η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6 με τη διεξαγωγή των δυο τελευταίων ιστιοδρομιών.

Στα αγόρια, πορεία προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου έχει χαράξει ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης. Ο Έλληνας ιστιοπλόος με μια πρωτιά και μια 46η θέση (σ.σ. την… πέταξε) τέθηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης, έχοντας 51 βαθμούς ποινής, έπειτα από 10 ιστιοδρομίες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης είναι παράλληλα πρώτος και στην κατηγορία των U17! Δεύτερος είναι ο Γερμανός Ole Schweckendiek με 72 β.π. και τρίτος ο Ισραηλινός Yogev Alcalay με 79 β.π.

Αγκαλιά με το χρυσό ο Ελευθεριάδης στο Ευρωπαϊκό νέων ILCA 6 στο Ν.Ο.Θ.

Σημείο αναφοράς πρέπει να γίνει και στην παρουσία δυο ακόμα Ελλήνων ιστιοπλόων στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης. Ο λόγος για τον Αναστάσιο Γκαρίπη (8ο) και τον Αλέξανδρο Ιωαννίδη (10ο).Στο "χρυσό" στόλο των αγοριών αγωνίζονται συνολικά 71 πληρώματα.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε στην κατηγορία των κοριτσιών. Η μέχρι πρότινος οδηγός της κατάταξης, Roos Wind, όχι μόνο έχασε την πρωτοκαθεδρία, αλλά βρέθηκε και εκτός των θέσεων που οδηγούν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Έπειτα από 10 ιστιοδρομίες, η Ολλανδή υποχώρησε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, καθώς σήμερα τερμάτισε 14η και 36η.

Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε η Ιρλανδή Eve McMahon, η οποίο προηγείται πλέον με 33 βαθμούς ποινής. Πίσω της είναι η Ιταλίδα Emma Mattivi με 44 β.π., ενώ στην τρίτη θέση αναρριχήθηκε η Petra Marendic από την Κροατία με 49 β.π.

Από ελληνικής πλευράς, ξεχωρίζει η παρουσία της Ευαγγελίας Καραγεώργου, η οποία βρίσκεται στην 11η θέση με 111 β.π., όσους έχει και η Μαρία Χρίστινα Μένη που την ακολουθεί.

Στον "χρυσό" στόλο των κοριτσιών συμμετέχουν 53 πληρώματα.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ