BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Ο Τσιτσιπάς κόβει τον αέρα του Μεντβέντεφ, φουλ για τελικό στο 2.50

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball against Dominic Thiem of Austria during their match at the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Saturday, April 29, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball against Dominic Thiem of Austria during their match at the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Saturday, April 29, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο ημιτελικό ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για το Masters της Ρώμης.

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται ο σπουδαίος ημιτελικός στο Rome Masters ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα από τα πιο μεγάλα rivalries στη σύγχρονη εποχή του τένις (Οχι πριν τις 16:00, Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24). Ως γνωστόν, οι δύο τενίστες δεν διατηρούν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, επομένως κάθε αναμέτρησή τους διεξάγεται συνήθως μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν 11 φορές τον Ρώσο τενίστα και το ρεκόρ του είναι 4-7. Πέρυσι συναντήθηκαν σε τρία τουρνουά. Ο Μεντβέντεφ κέρδισε με 3-1 στο Australian Open, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε επικρατώντας με 2-1 τόσο στο Σινσινάτι, όσο και στα ATP Finals, που διεξήχθησαν στο Τορίνο.

Στο χώμα έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές. Ο Μεντβέντεφ είχε κερδίσει το 2019 τον Στέφανο στο Monte-Carlo με 2-1, ωστόσο στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, σε χωμάτινη επιφάνεια, το 2021 στα προημιτελικά του Roland Garros, ο Ελληνας πρωταθλητής είχε επιβληθεί με 3-0 σετ.

Ο Στέφανος έχει κάνει μέχρι στιγμής ένα άριστο τουρνουά στη Ρώμη, χωρίς κανένα χαμένο σετ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Μετά τις δύο νίκες επί των Ιταλών, του Λορέντσο Σόνεγκο και του Λορέντσο Μουζέτι, το Νο. 5 του κόσμου απέκλεισε την Πέμπτη και τον Μπόρνα Τσόριτς (Νο. 16) σε μία ώρα και 37 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε εντυπωσιακά κόντρα στον Κροάτη. Κέρδισε τους 26 από τους 29 πόντους πίσω από το πρώτο του σερβίς, είχε δηλαδή ποσοστό 90%! Επίσης, έκανε τρία breaks σε μόνο τέσσερις ευκαιρίες και δέχθηκε μόλις ένα.

Είναι φανερό, πως ο Τσιτσιπάς νιώθει καλά κι αν συνεχίσει να σερβίρει με αυτόν τον τρόπο είναι στο χέρι του, όχι μόνο να κερδίσει τον Μεντβέντεφ, αλλά να κατακτήσει και τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2023. Υπενθυμίζεται, ότι στις προηγούμενες χωμάτινες διοργανώσεις της σεζόν, έφτασε ως τον τελικό στη Βαρκελώνη και ως τα προημιτελικά στα Masters του Monte-Carlo και της Μαδρίτης.

Στον αντίποδα, ο Μεντβέντεφ φτάνει σε ημιτελικό ενός χωμάτινου Masters μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Το Νο. 3 του κόσμου πάντως, κάνει φέτος σπουδαία σεζόν και πριν ξεκινήσουν τα χωμάτινα τουρνουά το ρεκόρ του ήταν 29-3.

Ο Μεντβέντεφ ξεπέρασε γρήγορα τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Australian Open και τον Φεβρουάριο κατέκτησε το ATP 500 στο Ρότερνταμ, κερδίζοντας στον τελικό τον Γιανίκ Σίνερ (Νο. 14). Εν συνεχεία κατέκτησε το ATP 250 στην Ντόχα, επικρατώντας του Άντι Μάρεϊ (Νο. 70). Τον Μάρτιο στέφθηκε πρωταθλητής και στο Ντουμπάι (ATP 500), νικώντας στον τελικό τον συμπατριώτη του, Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο. 6). Στο Masters του Indian Wells έχασε στον τελικός από τον Κάρλος Αλκαράθ (Νο. 2), αλλά σε αυτό του Miami θριάμβευσε επί του Σίνερ με 2-0 σετ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Εν ολίγοις, ο Μεντβέντεφ έχει φέτος ήδη τέσσερις κερδισμένους τίτλους και πέντε τελικούς. Βέβαια, στο χώμα δεν αισθάνεται το ίδιο βολικά. Στο Monte-Carlo για παράδειγμα αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Χόλγκερ Ρούνε (Νο. 9), ενώ στο Masters της Μαδρίτης στους "16" από τον Ασλάν Καράτσεφ (Νο. 121).

Στη Ρώμη, ο 27χρονος Ρώσος έχει χάσει μόνο ένα σετ μέχρι στιγμής, από τον Σαπάτα-Μιράγες στον τρίτο γύρο. Στους "16" και στα προημιτελικά κέρδισε με 2-0 σετ τόσο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο. 22), όσο και τον Γιανίκ Χάνφμαν (Νο. 101). Ειδικά στους "8" το ματς εξελίχθηκε σε περίπατος (6-2, 6-2), με τον Μεντβέντεφ να το κλείνει σε μία ώρα και 22 λεπτά.

Όλα λοιπόν προμηνύουν μία πολύ μεγάλη μάχη σήμερα. Ο Μεντβέντεφ βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική φόρμα και διψάει για μία δυνατή επιτυχία στο χώμα. Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς ψάχνει τον πρώτο του τίτλο στη σεζόν και φυσικά στις χωμάτινες επιφάνειες κινείται πολύ πιο άνετα από τον αντίπαλό του.

Οι μπουκ δίνουν φαβορί τον Στέφανο στο 1.65-1.70. Το ματς πάντως αναμένεται γεμάτο και δεν αποκλείεται να κριθεί στα τρία σετ. Ακόμη και στα δύο πάντως να πάει, λογικά τα σετ θα είναι γεμάτα, επομένως μπορούμε να ποντάρουμε στο combo νίκη Τσιτσιπά και Over 20,5 games στο 2.50.

Ενδιαφέρουσα επιλογή και το Over 0,5 tiebreaks στο 2.27, δεδομένου ότι παίχθηκε τουλάχιστον ένα στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς, όχι πριν τις 16:00

  • Νίκη Τσιτσιπάς & Over 20,5 Games (απόδοση 2.50)
  • Over 0,5 Tiebreaks (απόδοση 2.27)
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ