FRIDAY SECRETS

Προγνωστικά Ελλάδα: Όλο το... χαρτί στα μεγάλα ντέρμπι

2022-2023 /  /  -  (  / EUROKINISSI)
2022-2023 / / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Λάμπρος Μπαλάφας αναλύει την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan Super League που δεσπόζουν τα μεγάλα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης και ΑΕΚ - Ολυμπιακός και ποντάρει σε δυνατές αποδόσεις.

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από διακοπή έχει πάντα ιδιαιτερότητες, αλλάζει ο ρυθμός, γεμίζουν τα ρόστερ, οι διεθνείς παίκτες φορτώνονται λεπτά συμμετοχής και κούραση από τα ταξίδια, χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση. Η 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League έρχεται με δύο μεγάλα ντέρμπι, αυτό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena και τη μάχη της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Μπορεί να είμαστε στην αρχή της σεζόν, ωστόσο τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα βάζουν ήδη μεγάλη πίεση στις ομάδες. Ας πάρουμε τα πράγματα χρονικά...

ΠΑΣ Λαμία - ΟΦΗ (Σάββατο 17:30)

Ζητείται... restart από τη μία, ισορροπία από την άλλη

H Λαμία γνώρισε βαριά ήττα στο Καραϊσκάκης, απείλησε στην αρχή του αγώνα στη συνέχεια όμως έχασε μέτρα στο γήπεδο, πιέστηκε, δέχθηκε 4 γκολ. Δεν της αλλάζει τη ζωή αυτό το αποτέλεσμα, ωστόσο τώρα θα ψάξει αντίδραση, στην έδρα της βγάζει πιο επιθετικό προφίλ. Ο Βόκολος υπολογίζει ξανά στον πολύτιμο μπακ Σιμόν, ο οποίος εξέτισε, μένει εκτός λόγω τραυματισμού ο Τζανδάρης, ανέτοιμος ακόμη ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ο ΟΦΗ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ένα αποτέλεσμα το οποίο γέμισε αυτοπεποίθηση την ομάδα. Η ισορροπία είναι το ζητούμενο τώρα, μην υπάρξει ξανά... καθίζηση όπως είχε συμβεί στο ματς στην Τρίπολη, την 2η αγωνιστική. Προέκυψε πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, ο Χριστογεώργος δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί κανονικά, υπάρχει η λύση του έμπειρου Σωτηρίου και μετά ο Ελβετός, Μπάουμαν, ο οποίος αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες.

Δύσκολα θα ανοίξει το ματς, θα παίξουν προσεκτικά, οριακά αν θα υπάρξει νικητής, επιλέγουμε 2-3 γκολ.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός (Σάββατο 20:30)

Δοκιμασία για το τριφύλλι και στο βάθος... Βιγιαρεάλ

Ο Παναιτωλικός πήρε την ισοπαλία από τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, στις καθυστερήσεις του αγώνα, αποτέλεσμα που στο τέλος ικανοποίησε τον Σούρερ. Γενικά πάντως δεν είχε την απαιτούμενη συνοχή, στο διάστημα της διακοπής η ομάδα δούλεψε και άπαντες περιμένουν το ανέβασμα του Καρέλη για να δώσει βοήθεια στον Ζοάο Πέδρο. Νοκ άουτ μένει ο εξαιρετικός αμυντικός, Μλάντεν.

Ο Παναθηναϊκός παραδοσιακά δυσκολεύεται στα Γιάννενα, αυτό συνέβη και φέτος, χρειάστηκε ένα γκολ του Παλάσιος για να... λυγίσει τους γηπεδούχους. Ξανά εκτός έδρας παίζει το σύνολο του Γιοβάνοβιτς, λίγες μέρες πριν το ευρωπαϊκό ραντεβού με την Βιγιαρεάλ, νίκη χωρίς τραυματισμούς είναι ο ξεκάθαρος στόχος, Γεντβάι και Βαγιαννίδης δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια των συμπαικτών τους.

Θέλει χρόνο ο Παναιτωλικός για να παρουσιάσει όσα έχει στο μυαλό του ο Σούρερ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να φθάσει σε μια... ελεγχόμενη επικράτηση.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα (Κυριακή 15:00)

Στην Τρίπολη έχει τον τρόπο του ο Αστέρας

Άνοιξε πολύ το ματς στο Βικελίδης, ο Αστέρας το πάλεψε μέχρι ενός σημείου, ηττήθηκε τελικά με 3-2. Αν κάτι άφησε αισιοδοξία για τη συνέχεια, είναι η επιθετική συμπεριφορά της ομάδας, για 2ο σερί ματς πέτυχε 2 γκολ. Ο Ράσταβατς ζητάει από τους παίκτες να αναλαμβάνουν ευθύνες, να έχουν αυτοί τη μπάλα και να ορίζουν τα ματς, περιμένει τον χαφ Αλάγκμπε, ο οποίος τραυματίστηκε σε φιλικό με την Κηφισιά.

Ήταν ξανά ανταγωνιστικός ο ΠΑΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό, μπορούσε να βάλει ακόμη πιο δύσκολα στους πράσινους. O Στάικος έμεινε ευχαριστημένος από τα όσα έδειξε η ομάδα του, θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Δεν θα ταξιδέψει στην Τρίπολη ο κομβικός για την επίθεση, Κόντε, ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον ιβοριανό εξτρέμ, Φοφανά.

Στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο Αστέρας βγάζει δυναμική, το έκανε ολοκληρωτικά με τον ΟΦΗ, μπορεί να το επαναλάβει και με τον ΠΑΣ.

Κηφισιά - Πανσερραϊκός (Κυριακή 18:00)

Σκοράρουν οι "νεοφώτιστοι"

Έκανε... σεφτέ στις νίκες η Κηφισιά, αν και αγωνίστηκε στη Λαμία κατάφερε να πανηγυρίσει κόντρα στον Ατρόμητο, αποτέλεσμα που δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Η ομάδα του Αναστασίου θα παίζει στο γήπεδο της Καισαριανής πλέον, αυτό θα χρησιμοποιεί ως έδρα. Τραυματίες είναι οι Νίνης και Πρίτσας, ίσως κάνει ντεμπούτο το τελευταίο και σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα, ο διεθνής Σέρβος δεξιός μπακ, Μάρκο Γκόμπελιτς.

Ο Πανσερραϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Γενικά υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Γκαρσία. Είναι πλήγμα η απουσία του τραυματία, Γούλερι, παίκτης που μπορεί να... χτυπήσει στην κόντρα, σημαντική και η απώλεια του Στίνα στον άξονα, ούτε τωρα παίζουν οι Ουρουγουανοί, Μορέιρα και Κολομπίνο.

Αφήνουν καλές εντυπώσεις οι "νεοφώτιστοι" παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο, δίνουν έμφαση στην επίθεση, μπορούν να σκοράρουν και οι δύο.

ΠΑΟΚ – Άρης (Κυριακή 20:30)

Έχει φαβορί το ντέρμπι της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ πριν τη διακοπή έφυγε ηττημένος από την Κρήτη, δεν είχε την απαιτούμενη ουσία και στο τέλος το πλήρωσε. Ήταν ένα αποτέλεσμα που έκοψε τη φόρα της ομάδας του Λουτσέσκου, αλλά δεν μπορεί να μείνει σε αυτό. Το ντέρμπι με τον Άρη προσφέρεται για απαντήσεις, ο Ντεσπόντοφ είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο, Φιλίπε Σοάρες και Μάρκος Αντόνιο δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

Η πρεμιέρα του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του Άρη συνοδεύτηκε με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, αποτέλεσμα που έδωσε μια ηρεμία που ήταν αναγκαία. Τώρα υπάρχει το ντέρμπι της πόλης και πάντα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Στην άμυνα δεν αλλάζει κάτι, το 4-2-3-1 επίσης δεδομένο, από τη μέση και μπροστά διεκδικούν θέση τα νέα αποκτήματα της ομάδας, Σουλεϊμάνοφ και Βερστράτε.

Ο ΠΑΟΚ μπροστά στο κοινό του έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αυτά τα ματς σπάνια έχουν πολλά γκολ, 1 και under 3.5

ΑΕΚ - Ολυμπιακός (Κυριακή 21:30)

Φουλ επίθεση στο ντέρμπι της αγωνιστικής

Έφθασε η στιγμή για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι, η ΑΕΚ έχει ήδη κάποιες βαθμολογικές απώλειες, δεν θέλει να δει την απόσταση από τον Ολυμπιακό να μεγαλώνει. Είναι σημαντικά τα προβλήματα για τον Αλμέιδα, ο Λιβάι Γκαρσία έχει χάσει πολλές προπονήσεις, δύσκολα θα δώσει το παρών, τραυματίας είναι και ο Γκατσίνοβιτς, εκτίει τιμωρία ο Μάνταλος. Λογικά θα παίξει ο Πόνσε στην κορυφή, έχοντας τον Τσούμπερ δίπλα του, ή τον Αραούχο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν, κατάφερε να πετύχει όλους τους πρώτους στόχους και παράλληλα να ενσωματώσει πολλά νέα πρόσωπα. Ο Μαρτίνεθ έχει πλέον ένα γεμάτο... οπλοστάσιο, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, είναι στο χέρι του Ισπανού η χρησιμοποίηση των Ποντένσε και Γιόβετιτς, τα δύο τελευταία και σίγουρα λαμπερά αποκτήματα των ερυθρόλευκων.

Είναι ένα ντέρμπι που θα επηρεάσει τη συνέχεια και των δύο ομάδων, έχουν στη φύση τους την επιθετική φιλοσοφία, λογικά θα σκοράρουν και οι δύο.

Ατρόμητος - Βόλος (Δευτέρα 18:00)

Ψάχνουν βαθμούς για... αντεπίθεση

Οι δύο ήττες στο ξεκίνημα προκάλεσαν... πάγωμα στον Ατρόμητο, η διακοπή του πρωταθλήματος λειτούργησε θετικά για την ομάδα, καθώς προχώρησε σε 3 σημαντικές προσθήκες. Ο Καμερουνέζος χαφ Πιερ Κούντε από τον Ολυμπιακό, ο Χιλιανός φορ Βαλένσια από την Σαλερνιτάνα (αμφότεροι δανεικοί) και ο Γιώργος Τζαβέλλας θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του Κρις Κόλμαν.

Ο Βόλος είχε δύσκολο πρόγραμμα, έπαιξε με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στις δύο πρώτες αγωνιστικές, τώρα θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Κινήθηκε μεταγραφικά στη διακοπή, πήρε τον μεσοεπιθετικό, Φακούντο Μπερτόγλιο, (Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Άρης) και τον Αργεντινό φορ, Χουάν Μαουέλ Γκαρσία, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στο κομμάτι δημιουργία και γκολ.

Είναι ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που ενισχύουν το ρόστερ τους, δύσκολα βγαίνει σημείο, επιλογή 2-3 γκολ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • ΠΑΣ Λαμία - ΟΦΗ: 2-3 γκολ (απόδοση 1.91), Σάββατο 17:30
  • Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: 2 & under 3,5 (απόδοση 2.00), Σάββατο 20:30
  • Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα: 1 (απόδοση 2.10), Κυριακή 15:00
  • Κηφισιά - Πανσερραϊκός: Goal/Goal (απόδοση 1.94), Κυριακή 18:00
  • ΠΑΟΚ - Άρης: 1 & under 3,5 (απόδοση 2.25), Κυριακή 20:30
  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Goal/Goal (απόδοση 1.83), Κυριακή 21:30
  • Aτρόμητος - Βόλος: 2-3 γκολ (απόδοση 1.91), Δευτέρα 18:00
TAGS FRIDAY SECRETS ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ