GAMES

Οι πέντε παίχτες που αξίζει να παρακολουθήσεις στο LEC 2023

LEC Finals 2019
LEC Finals 2019 LOL ESPORTS

Σε λιγότερο από ένα μηνά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα League of Legends ξεκινά και ο Αντώνης Μπαλαδήμας ξεχωρίζει πέντε μεταγραφές που θα απασχολήσουν τη σκηνή του LEC με την απόδοση τους.

Το LEC θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα League of Legends παγκοσμίως και φημίζεται για τις λίγες μεταγραφές εκτός Ευρώπης που ''κλείνει'' κάθε χρόνο. Φέτος, τα ρόστερς έχουν αλλάξει δραματικά από σχεδόν όλες τις ομάδες του LEC με παίχτες από την Ανατολή να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη το 2023, όπως ο Photon και ο Bo, ενώ παίχτες θρύλοι του Ευρωπαϊκού League of Legends συνεχίζουν να χαράζουν το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του LEC, όπως ο CaPs και ο Jankos.

Υπάρχουν όμως και παίχτες μέσα στη κλειστή λίγκα της Ευρώπης που με τις παρελθοντικές αποδόσεις τους είναι σίγουρα ονόματα τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης παρακολούθησης και έτσι το SPORT24 και ο Αντώνης Μπαλαδήμας σας παρουσιάζουν τους πέντε παίχτες που θα μας απασχολήσουν αρκετά για τη περίοδο του 2023 στα Ευρωπαϊκά σαλόνια του League of Legends.

Rekkles - Fnatic

Rekkles Fnatic
Rekkles Fnatic LOLESPORTS

O Rekkles μετά από την αναπάντεχη απομάκρυνση του από τη πρώτη κατηγορία της Ευρώπης και τη συμμετοχή του στη Karmine Corp, επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε, τη Fnatic. Χωρίς το Ηilyssang αυτή τη φορά, ο τέσσερις φόρες Πανευρωπαϊκός πρωταθλητής έρχεται για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί ακόμα στο πιο υψηλό επίπεδο, έχοντας μαζί του έναν rookie παίχτη, ο οποίος εντυπωσίασε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, τον Rhuckz.

Mε τον Wunder, τον Razork και τον Humanoid, η Fnatic στοχεύει για το πρωτάθλημα, εφόσον φυσικά το bottom lane της βρίσκεται σε ένα αρκετά κάλο επίπεδο, που καλώς η κακώς ο Martin πρέπει να το ''σηκώσει'' μόνος του.

Bo - Vitality Esports

Team Vitality BO
Team Vitality BO TEAM VITALITY



Ο Zhou "Bo" YANG BO είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ονόματα αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή αλλά και Παγκόσμια σκηνή. Μετά τον αποκλεισμό του από τη Κινεζική λίγκα εφόρου ζωής, λόγω κάποιων στημένων αγώνων που συμμετείχε, ο Bo έψαξε τη τύχη του άλλου και συγκεκριμένα στην Ευρώπη και στη Team Vitality.

Εμφανώς μετανιωμένος και αποφασισμένος να αποδείξει ότι βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που του έφερε το απόλυτο 100% win ratio στους αγώνες που είχε δώσει στο παρελθόν, ο Bo με το άκρως επιθετικό στυλ του παίρνει στους ωμούς του το βάρος της καλής πορείας που θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι ιδιοκτήτες της Vitality, εξού και το super team v2.

Ο Bo έχει κλέψει ήδη τις εντυπώσεις στο Solo Q της Ευρώπης, φτάνοντας στη κορυφή μέσα σε 31 μέρες μόνο. Είναι σίγουρα ένας παίχτης που μπορεί να ξεχωρίσει για τη Vitality, απομένει μόνο να φανεί αν έχει την ίδια διάθεση για το Competitive, όπως είχε στα χρόνια του στη Κίνα και συγκεκριμένα στη χρόνια που είχε ανακηρυχθεί και MVP.

Jack Spectra - Team Heretics

Jack Spectra Team Heretics
Jack Spectra Team Heretics TEAM HERETICS TWITTER

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα των ERL και σίγουρα ένας από τους πιο ταλαντούχους παίχτες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη κάνει επιτέλους το ντεμπούτο του και στη πρώτη κατηγορία. Ο Jackspectra, ένα από τα πιο επιθετικά ADCS αυτή τη στιγμή και ύστερα από τη κατάκτηση του EU Masters Summer 2022, θα αγωνισθεί στη Team Heretics η οποία είναι ένα συνονθύλευμα θρύλων και νέων παιχτών, όπως ο Jankos και ο Mersa.

Με ένα αρκετά σταθερό playstyle, Ο JackSpectra πρέπει να αποδείξει πολλά πράγματα ώστε να μείνει στη πρώτη κατηγορία και να μην έχει την ίδια τύχη με τον Ιnnaxe και τον Xmatty, οι οποίοι είχανε περίπου την ίδια πορεία στο EU Masters με τον Jack αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να πείσουν ότι είναι για κάτι παραπάνω. Η αλλαγή από ERL σε LEC είναι πολύ δύσκολη και λίγοι πετυχαίνουν. Ο Jack spectra φαίνεται όμως να είναι ένας από αυτούς.

Hans Sama - G2 Esports

Hans sama στη Rogue
Hans sama στη Rogue LOLESPORTS



Ο Γάλλος Marksman είναι η πιο ηχηρή μεταγραφή για φέτος στο LEC. Οι G2 δεν ήθελαν να συνεχίσουν με τον πολλά υποσχόμενο Flakked και έτσι η μεταγραφή εντυπωσιασμού δεν άργησε να έρθει. Ο Hans δεν έπεισε τόσο πολύ με την παρουσία του στην Αμερική για λογαριασμό της Team Liquid και έτσι η επιστροφή του στην Ευρώπη ήταν δεδομένη.

Με εξαιρετικά mechanics, σταθερό laning phase και ένα στυλ επιθετικό αλλά συνάμα προσεκτικό, ο Hans πρέπει να αποδείξει το κοινό του αλλά πάνω από όλα στον εαυτό του ότι κατέχει ακόμα τη θέση του καλύτερου adc της Ευρώπης, μια θέση που έχει χάσει εδώ και ένα χρόνο και δικαιολογημένα από τον Έλληνα παίχτη Comp.

O Caps μαζί με τον MikyX θα είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο στήριγμα στον Hans sama, όποτε εάν και εφόσον O Γάλλος Marksman βρει πάλι τα πατήματα του, τότε η G2 θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη πρώτη θέση του LEC.

Szygenda - KOI (Πρώην Rogue)

Szygenda LoL
Szygenda LoL LOL ESPORTS

To μεγαλύτερο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα League of Legends. Όταν ο Szygenda αγωνίζεται στα ERLS είναι μακράν ο καλύτερος top laner. Όταν αγωνίζεται στο LEC είναι κάτω του μετρίου και δεν μπορεί να αποδώσει στο ρόλο που πρέπει να αποδώσει. Ο Szygenda πήρε μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης από τη πρωταθλήτρια LEC για το 2022, Rogue (νυν KOI), διώχνοντας το μεγάλο αρχηγό της από το Top Lane, Odoamne.

Ο Δανός παίχτης, όχι μόνο καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε μια πρωταθλήτρια ομάδα αλλά και να δείξει ότι μπορεί να καλύψει τη θέση επάξια ενός από τους πιο πετυχημένους παίχτες στην Ευρώπη. Μια δοκιμασία που ούτε ένας δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να το κάνει από το transition της δεύτερης κατηγορίας στη πρώτη, μετά φυσικά από τον Comp.

Εάν η KOI είναι ακριβώς όπως ήταν τη προηγούμενη χρονιά, τότε σίγουρα θα παλέψει επάξια για το back to back. Εάν ο Szygenda δεν μπορέσει ποτέ να βρει τα πατήματα του εντός ''γηπέδου'' τότε η KOI μπορεί να έχει την τύχη που είχε και η Vitality το 2019.

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωση σας πάνω στα esports και τo gaming

TAGS GAMES LEAGUE OF LEGENDS LOL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ