ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Handball του 2022

Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Handball του 2022
PHOTO CREDITS: HELLENIC HANDBALL FEDERATION

Η Ελλάδα και το Ηράκλειο της Κρήτης θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του καλοκαιριού του 2022.

Με επιστολή της η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF) ενημέρωσε για την απόφαση του εκτελεστικού της συμβουλίου και ανέθεσε στην Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball του 2022 στις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών και Κ18.

Το μεγάλο αυτό event θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε συνδιοργάνωση με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στις νέες εγκαταστάσεις που πρόκειται να φιλοξενήσουν και τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες το 2023.

Η ΟΧΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που στήριξε όσο κανείς άλλος την ελληνική υποψηφιότητα, ενώπιον του Προέδρου της ΙHF Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ εβδομάδων, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, παρουσία του Προέδρου Κώστα Γκαντή και του τεχνικού συμβούλου- Διευθυντή Παγκοσμίου 2023 Παναγιώτη Τραϊκόγλου, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Beach Handball Εθνική Γυναικών θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε το 2018 στην πατρίδα μας, ενώ η Πρωταθλήτρια Μεσογείου Εθνική Ανδρών θα μπορεί να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στο άθλημα. Ταυτόχρονα δεκάδες νέα παιδιά θα ζήσουν την μοναδική εμπειρία ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος στις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών Κ18.

Είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα μέσα σε έναν χρόνο, αφού το καλοκαίρι του 2023 η ΟΧΕ θα συνδιοργανώσει με την Γερμανική Ομοσπονδία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Κ21.

Η ανάληψη των δύο αυτών διοργανώσεων ταυτόχρονα με την αγωνιστική παρουσία του αθλήματος δείχνει ξεκάθαρα την εξέλιξη και δυναμική που έχει πλέον το ελληνικό χάντμπολ σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί από την ΙΗF μια πρώτη επίσκεψη επιθεώρησης προκειμένου να διαπιστωθεί το οργανωτικό πλαίσιο του Παγκοσμίου.

"Εκ μέρους της διεθνούς οικογένειας του χάντμπολ, θα θέλαμε να μεταφέρουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στην ομοσπονδία σας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ανυπομονούμε για επιτυχημένους αγώνες στο νησί της Κρήτης", καταλήγει η επιστολή της ΙHF.

Δελτίο Τύπου: Hellenic Handball Federation

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ