EUROPEAN CUP

Ολυμπιακός - Βάλουρ 4-5 πεν.: Λύγισαν στα πέναλτι οι ερυθρόλευκοι, Κυπελλούχοι Ευρώπης οι Ισλανδοί

EHF EUROPEAN CUP 2023-2024 /  /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Σάββας Σάββας μετά την άστοχη εκτέλεση πέναλτι EUROKINISSI SPORTS

Κυπελλούχος Ευρώπης στέφθηκε η Βάλουρ που λύγισε τον Ολυμπιακό 5-4 στα πέναλτι. Μοιραίος ο Σάββας, που αστόχησε στην τελευταία εκτέλεση πέναλτι. Οι Ισλανδοί έστειλαν το ματς στην παράταση στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα του αγώνα (31-27) και απέδρασαν από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο όποιο έδωσαν ηχηρό παρών 7.500 φίλοι των Πειραιωτών.

Παρά την μεγάλη του προσπάθεια και την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου του, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου τελικού απέναντι στη Βάλουρ και ηττήθηκε 4-5 στα πέναλτι από τους Ισλανδούς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με 7.000 κόσμο στο πλευρό τους, οι ερυθρόλευκοι έκαναν δυναμική εκκίνηση στην αναμέτρηση, ωστόσο σταδιακά η Βάλουρ ισορρόπησε το παιχνίδι και έστειλε το ματς στα πέναλτι (31-27 κανονική διάρκεια). Εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι, πιο ψύχραιμοι και στέφθηκαν Κυπελλλούχοι Ευρώπης στο European Cup, με τον Σάββα να αστοχεί στο τελευταίο πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Παρά την άστοχη εκτέλεση, ο Σάββας σημείωσε 10 γκολ. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Σλίσκοβιτς με 9 γκολ.

Ο αγώνας

Εκρηκτική ήταν η εκκίνηση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, με τους ερυθρόλευκους να αξιοποιούν στο έπακρο τη στήριξη του κόσμου τους και να παίρνουν προβάδισμα τεσσάρων γκολ μόλις στο 9ο λεπτό (6-2). Ο Σάββας Σάββας είχει πρωταγωνιστικό ρόλο για τους Πειραιώτες στο πρώτο μέρος, με τον Έλληνα ίντερ να σκοράρει πέντε φορές μετά από 25 λεπτά αγώνα (14-10).

Η Βάλουρ σταδιακά ισορρόπησε τον ρυθμό του αγώνα, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της τον Ίσακ Γκούσταβσον, που έκλεισε το πρώτο μέρος με 3 γκολ σε ισάριθμα σουτ. Οι Ισλανδοί κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του αγώνα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε προβάδισμα πέντε τερμάτων (16-11).

Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο μέρος, με τη Βάλουρ να σημείωνει το πρώτο γκολ μετά την επανέναρξη. Οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν τη μπάλα, ακόμα και σε κλειστους χώρους, την ώρα που οι Ισλανδοί αδυνατούσαν να βρουν λύσεις μπροστά από την εστία. Ο Σλίσκοβιτς έκανε το 22-15 και έδωσε "άερα" επτά τερμάτων στους ερυθρόλευκους στο 9ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Τα δύο γκολ του Σάββα στο 13ο λεπτό έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με διαφορά οκτώ γκολ. (24-16, 43'). Οι γηπεδούχοι αμύνοντας εξαιρετικά και ο Κοτανίδης έδινε ρεσιτάλ κάτω από την εστία.

Οι Ισλανδοί ανέβασαν τον ρυθμό τους στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και άσκησαν έντονη πίεση στον Ολυμπιακό, με το γκολ του Δόμπρη να δίνει ανάσα στους Πειραιώτες (27-22, 50'). Ο Σάββας με δύο μεγάλα γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά, έστειλε τη διαφορά στα πέντε γκολ.

Ο Γκίσλασον μείωσε στα τέσσερα γκολ και διαμόρφωσε σκορ παράτασης με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος. Ο Πασσιάς πέτυχε ένα τεράστιο γκολ στο τελευταία λεπτό, ωστόσο η Βάλουρ είχε απάντηση στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα, με τον τελικό να οδηγείται στα πέναλτι.

Ο κορυφαίος παίκτης των ερυθρόλευκων σε ολόκληρη την αναμέτρηση, ο Σάββας Σάββας, απέβει μοιραίος. Έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο τελευταίο πέναλτι και η Βάλουρ στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης.

Ολυμπιακός (Μπάμπιτς): Σάββας 10, Σλίσκοβιτς 9, Παπαβασίλης, Δόμπρης 5, Βίντα 4, Μοντόρο 6, Τζήρας 4, Πασσιάς 2, Μιχαηλίδης 1, Καραμπουρνιώτης, Τζίμπουλας, Κανδύλας, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς.

Βάλουρ (Ρούναρσον): Γκούσταφσον 8, Γκίσλανσον 1, Γιόνσον 3, Σίγκουρντσον, Πόρνταρσον 1, Πάλσον, Όσκαρσον 7, Στέφανσον, Γκούσταφσον 1, Τζούλιουσον, Χόστερτ 1, Μάγκνουσον 7, Νόρντμπεργκ 3, Φίλκισον, Πέτερσον 2, Φίνσον 1

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών

Πρώτος Αγώνας

  • Βάλουρ - Ολυμπιακός 30-26

Δεύτερος Αγώνας

  • Ολυμπιακός - Βάλουρ 31-27 (4-5 πεν.)
TAGS EUROPEAN CUP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ