ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Πρωτάθλημα και πορεία στην Ευρώπη"

Η Media Day του Ολυμπιακού | 23 Σεπτεμβρίου 2022
Η Media Day του Ολυμπιακού | 23 Σεπτεμβρίου 2022 EUROKINISSI

Ο τεχνικός της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού αλλά και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας στη διάρκεια της Media Day αναφέρθηκαν στο διπλό στόχο που έχουν οι "ερυθρόλευκοι".

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23/9) στο προπονητήριο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η Media Day της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δίνοντας το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου! Παράλληλα με τη Media Day, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη φωτογράφηση των «ερυθρόλευκων» για τη σεζόν 2022-23.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή και των αθλητών του Θρύλου:

Γιώργος Καρασαββίδης:

"Οι στόχοι για τη νέα χρονιά είναι η κατάκτηση και πάλι του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου. Θα δούμε πώς θα πάει και η Ευρώπη, γιατί εκεί παίζει μεγάλο ρόλο και η κλήρωση, στόχος μας όμως είναι να έχουμε μια καλή πορεία. Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά, που θα μας βοηθήσει να κάνουμε προπόνηση με μεγαλύτερη όρεξη. Δεν φοβάμαι το γεγονός, ότι στους στόχους έχει προστεθεί και η Ευρώπη, γιατί έχουμε βάθος στο ρόστερ και έχουμε δείξει, ότι εμπιστευόμαστε πάρα πολύ όλους τους παίκτες που έχουμε.

Δεν έχει σημασία ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, αυτό είναι το καλό. Πέρυσι, ήμασταν μια καθαρά αμυντική ομάδα, το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε ρυθμό στο παιχνίδι μας, να τρέξουμε με τη μπάλα, θα το καταφέρουμε και αυτό και ο κόσμος θα βλέπει πιο όμορφο παιχνίδι. Επιπλέον, έχουμε παίκτες να μας βοηθήσουν εκεί που πέρυσι είχαμε περισσότερο… σεταρισμένο παιχνίδι. Σε προσωπικό επίπεδο, μπορώ να πω, ότι μεγάλωσα μαζί με την ομάδα, η εμπειρία που απέκτησα ήταν τεράστια, το δέσιμο με τους παίκτες είναι καταπληκτικό. Ό,τι και να έχεις περάσει στην καριέρα σου, το να παίζεις για τίτλο δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο.

Πλέον, η μεγάλη διαφορά είναι, πως δεν είμαστε πλέον αουτσάιντερ. Πλέον, καλούμαστε όλοι μαζί να μεγαλώσουμε σε ένα διαφορετικό ρόλο. Και σίγουρα, ονειρευόμαστε κάτι καλύτερο. Η ομάδα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Πέρυσι, κερδίσαμε περισσότερο κόσμο και αυτό αρχίσαμε να το βλέπουμε από τον αγώνα του Super Cup. Είναι πολύ μέσα στην ομάδα σιγά-σιγά, συμμετέχουν, γνωρίζουν πλέον το άθλημα, μας βοηθάνε και θα μας βοηθήσουν και στα… μικρά παιχνίδια, που πολλές φορές τα υποτιμούμε. Και εκεί χρειάζεται ο κόσμος να σπρώξει έναν παίκτη που είναι η μέρα που δεν βρίσκεται στο 100%. Στο ντέρμπι, σίγουρα ο κόσμος θα βοηθήσει, ήταν το 50% της ομάδας μας και στην Ευρώπη μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να λέμε τα ίδια".

Πέτρος Κανδύλας:

"Έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη και δύσκολη σεζόν, ευτυχώς φέτος παίζουμε και στην Ευρώπη, θα έχουμε παιχνίδια που θα μας δυναμώσουν σαν ομάδα. Στόχοι μας όπως πάντα είναι πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ξεκινήσαμε με την κατάκτηση του Super Cup, σε μια πολύ όμορφη διοργάνωση που έγινε μετά από 23 χρόνια. Η κατάκτησή του θα μας βοηθήσει πολύ, έχεις αυτό το συναίσθημα ότι ήμασταν όλοι μαζί και πανηγυρίσαμε και θα είναι οδηγός για τη συνέχεια της σεζόν. Και για άλλες κούπες και γιατί όχι και ένα ευρωπαϊκό!

Όταν σήκωσα το πρωτάθλημα, ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου και θέλω να επαναληφθούν και για αυτό δουλεύουμε όλοι σκληρά. Οι παίκτες που ήρθαν φέτος έχουν δείξει στοιχεία μεγάλων παικτών, παιχνίδι με παιχνίδι θα δέσουμε όλοι μαζί όλο και περισσότερο και θα εκμεταλλευτεί η ομάδα τη ποιότητα που διαθέτουν. Όταν συμβεί αυτό, θα παρουσιάσουμε ένα πάρα πολύ ωραίο θέαμα. Χρειάζεται χρόνος, ειδικά όταν μιλάμε για τη επίθεση, να βγουν οι αυτοματισμοί, να καταλάβει ο ένας τον άλλο, είναι πιο δύσκολο από την άμυνα. Με το φετινό ρόστερ, η ποιότητα της ομάδας έχει ανέβει αρκετά και με το πέρασμα του χρόνου, η ομάδα θα παίξει όλο και καλύτερο χάντμπολ".

Ρόμπερτ Βέμπερ:

"Για εμένα, ήταν εύκολο να αποφασίσω να παίξω στον Ολυμπιακό. Η ομάδα με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Περνάμε πολύ καλά στις προπονήσεις, κατακτήσαμε ήδη ένα τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος, που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό. Δίνουμε το 100% στις προπονήσεις και πιστεύω, πως θα τα καταφέρουμε και στους τρεις άλλους στόχους που έχουμε, να σηκώσουμε τα τρόπαια. Αναδείχτηκα πολυτιμότερος παίκτης στο Super Cup, ο κόσμος περιμένει πολλά από εμένα, θέλω να τους προσφέρω γκολ και τρόπαια".

Βύρωνας Παπαδόπουλος:

"Καθημερινά, προσπαθούμε να γινόμαστε μέσα από τις προπονήσεις όλο και καλύτεροι. Μια χρονιά με μεγάλες προσδοκίες, η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη. Η πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε, αλλά αποτελεί ένα πολύ καλό πάτημα να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας, να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια.

Θεωρώ, ότι είναι καλό πως όλες οι ομάδες παίζουν με όλες σε έναν πλέον όμιλο, όλες έχουν βελτιωθεί, δουλειά μας είναι να σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά εμείς και η ΑΕΚ είμαστε ένα σκαλί πιο πάνω από τις άλλες και θα παλέψουμε στο τέλος για τον τίτλο. Εμείς παίζουμε σε μια ομάδα, που οι απαιτήσεις πάντα είναι υψηλές. Έχουμε ενισχυθεί με ποιοτικούς παίκτες, πρέπει να κρατήσουμε όμως το πάθος και την ομοιογένεια που είχαμε πέρυσι.

Κρατήσαμε τον κορμό, να πατήσουμε πάνω σε αυτόν. Είδατε στη Χαλκίδα κάθε ματς για εμάς ήταν μια μάχη! Αυτό θέλουμε και για φέτος για να επαναλάβουμε την επιτυχία μας. Οι νέοι παίκτες ξέρουν σε τι ομάδα έχουν έρθει και μπροστά σε ποιους φιλάθλους παίζουν".

Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης:

"Ξεκινάμε μια χρονιά διαφορετική από πέρυσι, ως πρωταθλητές Ελλάδας. Το αξίζαμε, παλέψαμε πάρα πολύ, δεν χορτάσαμε, θέλουμε να πανηγυρίσουμε και πάλι τίτλους για την ομάδα. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, πάντα έχεις πίεση και πρέπει κάθε αγωνιστική να αποδεικνύεις, ότι ήσουν δίκαια και άξια πρωταθλητής! Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί με βάση την ομοιογένεια, την εμπιστοσύνη που έχει ο ένας για τον άλλο και το πάθος που βγάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Αυτά πρέπει να κρατήσουμε, μαζί με την άμυνα και τη συγκέντρωση για 60 λεπτά σε κάθε αγώνα".

Κώστας Κοτανίδης:

"Θέλω να ευχηθώ υγεία και να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αγωνιζόμαστε και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι ένας επιπλέον στόχος για εμάς, που μας κρατάει πολύ ψηλά στον τρόπο που πρέπει να δουλέψουμε. Θα είναι ένα στοίχημα για εμάς να διεκδικήσουμε τους τρεις υπόλοιπους στόχους, καθώς κατακτήσαμε το Super Cup. Θα δουλέψουμε σκληρά για να διεκδικήσουμε το νταμπλ και τον ευρωπαϊκό τίτλο".

Σάβο Σλαβούλιτσα:

"Θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας, θα δίνουμε το μάξιμουμ σε κάθε αγώνα, κατακτήσαμε το Super Cup και πρέπει να συνεχίσουμε για τους υπόλοιπους στόχους μας στη σεζόν. Είμαι σίγουρος, πως θα τα καταφέρουμε. Ο αγώνας που δώσαμε τώρα με την ΑΕΚ δεν είχε σχέση με τους τελικούς, έχει περάσει μεγάλο διάστημα και οι ομάδες έχουν αλλάξει".

Γιώργος Παπαβασίλης:

"Είχαμε στο μυαλό μας να ξεκινήσουμε με τη διεκδίκηση τεσσάρων τίτλων και η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά με την κατάκτηση του πρώτου. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται στη προπόνηση, έχουμε να διεκδικήσουμε πέρα από το νταμπλ και τον ευρωπαϊκό τίτλο. Το περσινό βραβείο του MVP με έχει πεισμώσει περισσότερο και θα δώσω το 100% η ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της και να φτάσει πιο ψηλά από πέρυσι".

Μπάμπης Δομπρής:

"Αυτό που πέτυχε πέρυσι η ομάδα, ήταν κάτι πολύ σπουδαίο. Τη φετινή χρονιά, η ομάδα έχει ενισχυθεί με παίκτες εγνωσμένης αξίας, που θα μας βοηθήσουν πολύ στη προσπάθεια μας. Έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, που είναι προνόμιο για τον Ολυμπιακό, που θέλει να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους! Είμαστε μια ομάδα που βασίζεται στην άμυνά της, το δείξαμε και πέρυσι, θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος και πάνω σε αυτό θα βασιστούμε και τη νέα χρονιά".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ HANDBALL PREMIER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ