ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Αλέξης Αλβανός στο SPORT24: "Στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο ότι πρώτα παίζεις για τη φανέλα"

Ο Αλέξης Αλβανός πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ στο χάντμπολ
Ο Αλέξης Αλβανός πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ στο χάντμπολ INTIME

Ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Αλέξης Αλβανός μίλησε στο SPORT24 για τον τίτλο που κατέκτησε η ομάδα του και τα εμπόδια που ξεπέρασε.

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έκανε 10 τους συνολικούς τίτλους της με την κατάκτηση του 5ου πρωταθλήματος της ιστορίας της και ο Αλέξης Αλβανός είναι ο άνθρωπος που την πήρε από το χέρι και την πέρασε από τη διάβαση όταν ο κόκκινος "Σταμάτης" αναβόσβηνε.

Πρωτάρης στον ρόλο του πρώτου του επικεφαλής προπονητή στους άνδρες έκανε ριζική ανανέωση στην Ένωση, την επανέφερε στους τίτλους και ήρεμος μετά συλλογίστηκε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. "Ήταν ένα καλό ξεκίνημα".

Μίλησε στο SPORT24 για τον τίτλο που κατέκτησε η ΑΕΚ, για τις αλλαγές που έκανε στην ομάδα, για τη δύναμη της απροσπέλαστης έδρας της και για τον αλληλοσεβασμό που δυναμώνει τις ομάδες.

"Πριν από τον τελικό υπενθύμισα στους παίχτες μου ότι κανένας αντίπαλος δεν πέρασε από το γήπεδό μας. Κανένας αντίπαλος δεν μας προβλημάτισε και δεν μας δυσκόλεψε τόσο, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε στο γήπεδό μας.

Οι παίκτες της ΑΕΚ και το τιμ πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα
Οι παίκτες της ΑΕΚ και το τιμ πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα EUROKINISSI


Είναι μια έδρα στην οποία πολύ δύσκολα μπορεί να παίξει ο αντίπαλος. Τούς ζήτησα επίσης να βγάλουν την προσωπικότητά τους και να χαρούν το παιχνίδι.

Το είδα να γίνεται αυτό. Βέβαια, σε ένα παιχνίδι με πολύ έντονο ρυθμό και πίεση γίνονται και λάθη. Σε ένα τέτοιο ματς είναι δύσκολο να φτάσεις στο καλύτερο επίπεδό σου και μάλιστα κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός.

Μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία έχουν και οι συνεργάτες μου και η διοίκηση που μου εμπιστεύτηκε την ομάδα σε αυτή δύσκολη στιγμή, έπειτα από δύο χαμένους τίτλους.

Είναι ένα φορτίο, δεδομένου ότι ομάδα είχε χάσει δύο τίτλους, κάναμε ολική ανανέωση με 12 νέους παίχτες και εγώ είμαι ένας προπονητής που κάνει το ξεκίνημά του.

Είχα να επωμιστώ αυτό το βάρος και να αποδείξω τόσο σε μένα -παρόλο που ξέρω ποιος είμαι- όσο και στους άλλους ότι άξια βρίσκομαι εδώ".

Ο κόουτς επέμεινε στο ειδικό βάρος της έδρας και των οπαδών της ΑΕΚ.

"Μας βοήθησε πολύ η ώθηση του κόσμου και το γεγονός ότι ο τελευταίος αγώνας ήταν εντός έδρας. Άλλους μπορεί να τους αγχώνει αυτό.

Ο Αλέξης Αλβανός συγκινημένος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ
Ο Αλέξης Αλβανός συγκινημένος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ EUROKINISSI


Αυτές οι δύο ομάδες έχουν πολύ κόσμο και είναι μια έξτρα πίεση να παίζεις σε τέτοιες έδρες, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επηρεάζει η έδρα και για να έχουμε αυτό το πλεονέκτημα στους τελικούς περάσαμε από Γολγοθά.

Το πρωτάθλημα ήταν πολύ δυνατό. Το γεγονός ότι καταφέραμε να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας οφείλεται στο ότι ήμασταν σταθεροί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Κατά την άποψή μου, αυτό έδειξε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Αν αναλύσουμε τη χρονιά, θα δούμε ότι υπάρχουν έδρες πολύ ανταγωνιστικές και ομάδες -όπως ο Ολυμπιακός- πέρασαν δύσκολα.

Εμείς δεν δυσκολευτήκαμε ούτε στην έδρα μας, ούτε στα εκτός με κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Έχουν επενδύσει οι ομάδες και βγαίνουν πολλά αξιόλογα παιδιά στο άθλημα".

Η πίεση ήταν μεγάλη, η κριτική επίσης και η αμφισβήτηση ακόμα μεγαλύτερη, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε

Ο Αλέξης Αλβανός που πέρασε με μεγάλη επιτυχία από τη θέση του προπονητή των ακαδημιών της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον 5ο τελικό ένιωσε ότι κέρδισε ένα προσωπικό στοίχημα.

"Το ευχαριστήθηκα πολύ! Επειδή ήταν σαν στοίχημα για μένα αυτή η χρονιά που βρέθηκα στη θέση του πρώτου προπονητή στην ομάδα των ανδρών.

Έπειτα από την αποτυχία της προηγούμενης σεζόν με την απώλεια των δύο τίτλων για την ομάδα -και το Κύπελλο μάλιστα από το αουτσάιντερ (Πυλαία)- καταφέραμε μέσα σε 10 μήνες να δέσουμε ένα καινούργιο σύνολο με 12 μεταγραφές και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Η πίεση ήταν μεγάλη, η κριτική επίσης και η αμφισβήτηση ακόμα μεγαλύτερη, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε.

Το πρώτο στήριγμα του προπονητή είναι οι παίχτες του. Παρόλο που η ομάδα είχε νέους παίχτες είπαμε από την αρχή ότι θα λειτουργήσουμε ως οικογένεια και ότι ο ένας θα στηρίζει τον άλλο και θα βρίσκουμε λύσεις για τα λάθη που όλοι θα κάνουμε. Όλοι κάνουμε λάθη, στο τέλος όμως αυτός που κερδίζει είναι ο αλληλοσεβασμός.

Αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Είναι σημαντικό να απολαμβάνεις το σεβασμό των παιχτών σου και να τούς σέβεσαι και εσύ. Έτσι γνωρίζουν ότι οι επιλογές σου σχετίζονται μόνο με το καλό της ομάδας.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος EUROKINISSI


Η ΑΕΚ λειτουργεί ως οικογένεια στο σύνολό της. Το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου το γιορτάσαμε κι εμείς στη Φιλαδέλφεια. Οι παίχτες στηρίζουν και τα υπόλοιπα σπορ του συλλόγου και το ίδιο γίνεται από τα άλλα τμήματα προς το χάντμπολ.

Το ένα τμήμα στηρίζει το άλλο και αυτό φαίνεται κι από τον κόσμο της ΑΕΚ. Παρόλο, που οι περισσότεροι είναι ποδοσφαιρόφιλοι ακολουθούν τα τμήματα της ΑΕΚ παντού.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τη βοήθεια της ΠΑΕ στο βαθμό που της αναλογεί, ώστε να έχουν τα ερασιτεχνικά τμήματα το κατάλληλο μπάτζετ και προφανώς με την στήριξη του κ. Παπασταμάτη φέρνει υγεία στο τμήμα που είναι απαραίτητη για να φτάσεις στους στόχους του".

Στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο ότι πρώτα παίζεις για τη φανέλα

Ο Αλέξης Αλβανός αντιμετωπίζει με επαγγελματισμό, αλλά και ρομαντισμό την Ένωση και εξήγησε το λόγο.

"Σε τέτοιες ομάδες παίζει ρόλο το βάρος της φανέλας. Στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο ότι πρώτα παίζεις για τη φανέλα και μετά για τον εαυτό σου, τον εγωισμό σου και το επίπεδό σου.

Όλοι γνωρίζουν πού βρίσκονται, υπάρχει ένα φορτίο στις πλάτες τους, το οποίο είναι και ευχάριστο παράλληλα, ειδικά όταν μπαίνουν σε γεμάτα γήπεδα.

Από την ΑΕΚ έχουν περάσει μεγάλοι αθλητές που έχουν δεθεί πολύ με την ομάδα, όπως ο Μπακαούκας, ο Παπαδόπουλος, ο Καφάτος, ο Τσαούσης, ο προπονητής ο Γιάννης Αρβανίτης... Δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον.

Όλοι αυτοί που έχτισαν το τμήμα του χάντμπολ, στα δύσκολα χρόνια. Όλοι βοήθησαν να φτάσει η ΑΕΚ τόσο ψηλά. Μεγάλοι αθλητές που αγάπησαν τόσο πολύ την ΑΕΚ -σε δύσκολα χρόνια- κι έφτιαξαν μαζί της ισχυρό δεσμό.

Έχοντας περάσει κι εγώ από την ομάδα σε δύσκολες εποχές, νιώθω υπερήφανος που είδα να φτάνει τόσο ψηλά".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ HANDBALL PREMIER ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ