ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 39-27 από την Λουκέρνη και αποχαιρέτησε το EHF European League

EHF EUROPEAN LEAGUE /  -   (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EHF EUROPEAN LEAGUE / - (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο EHF European League η ανδρική ομάδα Χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς «λύγισε» με σκορ 39-27 στην Ελβετία από την Κρίενς Λουκέρνη. 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν ελπίδες πρόκρισης, όμως διεκδίκησαν ένα θετικό αποτέλεσμα στο φινάλε του ομίλου.

Πλέον, η πρωτοπόρος της φετινής Handball Premier στρέφεται εξ ολοκλήρου στις εγχώριες διοργανώσεις με μοναδικό στόχο το νταμπλ. Σε εκπληκτική μέρα ήταν ο Στίπε Μαντάλινιτς που σκόραρε 10 γκολ.

Αγωνιστικά, Μαρτίνοβιτς και Μαντάλινιτς βρήκαν δίχτυα για την «Ένωση» (0-1, 2-2). Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με 6-4, ενώ με σερί 3-0 ανέβασαν τη διαφορά στα 5 τέρματα (9-4). Η ΑΕΚ με τον Μάλλιο να σημειώνει δύο διαδοχικά γκολ μείωσε σε11-8, ενώ με τους Γιόνσον και Μαντάλινιτς κράτησαν την ΑΕΚ στο παιχνίδι (18-14).

Στο β’ μέρος, με τους Μαντάλινιτς και Ζάμπιτς οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν κοντά στο σκορ έως το 35′ (22-16). Οι Ελβετοί ανέβασαν την απόδοσή τους, ειδικά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο +8 (29-21). Κεδέρης και Λιάπης έδωσαν επιθετικές ανάσες (30-24), ενώ με την είσοδο του Λέμος, η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική (32-26). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με σερί 7-1 στο φινάλε του αγώνα διαμόρωσαν το τελικό 39-27.

Κρίενς Λουκέρνη – ΑΕΚ 39-27

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ