HANDBALL PREMIER

Handball Premier: Ξεχωρίζει το Διομήδης - ΑΕΚ, δύσκολη έξοδος και για Ολυμπιακό

HANDBALL PREMIER 2022-2023 /   -  (  / MOTION TEAM)
HANDBALL PREMIER 2022-2023 / - ( / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Επιστροφή στη δράση για την Handball Premier με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Διομήδη και ΑΕΚ.

Με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη ΧΑΝΘ, στο γήπεδο της Μίκρας, ανοίγει το μεσημέρι του Σαββάτου (22/10, 14:00) η αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής της Handball Premier.

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κόντρα σε Δούκα, Δράμα και Ιωνικό, ενώ η ΧΑΝΘ νίκησε στην πρεμιέρα τον Αερωπό, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από Διομήδη και Βριλήσσια.

Στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία του Αποστόλη Παλάσκα, ο οποίος ως αθλητής της ΧΑΝΘ θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ, μετά από 15 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του "Δικέφαλου του Βορρά".

Αντιθέτως, από πλευράς ΧΑΝΘ θα απουσιάσουν οι πλέι μέικερ Πετρίδης και Σαράφης, ο τερματοφύλακας Σαμαράς και ο πίβοτ Νίκος Σαρηγιαννίδης, απουσίες που κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Γιώργου Μαστορογιάννη. Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ ο Πάνος Γούσιος έχει ετοιμοπόλεμους τους αθλητές του και δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ο Διομήδης Άργους θα φιλοξενήσει στη Νέα Κίο την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Handball Premier. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ντέρμπι κορυφής, αφού οι δύο ομάδες μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές που έχουν το απόλυτο 3/3 και 6 πόντους.

Ο Διομήδης παραδοσιακά έχει πολύ καλά αποτελέσματα με την ΑΕΚ, ειδικά εντός έδρας. Σε 26 συνολικά αγώνες -σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη- στην Αργολίδα οι δύο ομάδες έχουν από 12 νίκες, ενώ 2 ματς έληξαν ισόπαλα. Μάλιστα τα τελευταία 9 χρόνια (11 ματς) ο Διομήδης έχει 5 νίκες και η ΑΕΚ 4 νίκες.

Στην πάντα δύσκολη έδρα του Αερωπού Έδεσσας δοκιμάζεται ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή. Οι γηπεδούχοι έχουν μία νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι δύο νίκες τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Για τις δύο ομάδες ακολουθεί ένας απαιτητικός μήνας με δύσκολο πρόγραμμα.

Ο Ολυμπιακός έχει ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και αναμετρήσεις με Διομήδη, Βριλήσσια (εκτός), ΠΑΟΚ και Δράμα (εκτός), ενώ ο Αερωπός θα παίξει με Πυλαία (εκτός), Δούκα (εκτός), Διομήδη, Βριλήσσια (εκτός) και ΠΑΟΚ. Για τον Αερωπό εκτός θα είναι ο πίβοτ Φιλόσογλου.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 22/10

  • 14.00 ΠΑΟΚ - ΧΑΝΘ
  • 18.00 Δράμα Bianco Monte - Ιωνικός Affidea
  • 15.00 ΕΣΝ Βριλησσίων - Ζαφειράκης Νάουσας
  • 18.00 Διομήδης Άργους - ΑΕΚ
  • 18.00 Αερωπός Έδεσσας ManDynamic - Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή

Κυριακή 23/10

  • 16.00 ΑΣΕ Δούκα - ΑΕΣΧ Πυλαίας

Βαθμολογία

  1. Διομήδης Άργους 6
  2. Π.Α.Ο.Κ. 6
  3. Α.Ε.Κ. 6
  4. Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή 4
  5. ΕΣΝ Βριλησσίων 4
  6. ΓΣ Δράμας '86 3
  7. Αερωπός Έδεσσας 2
  8. ΑΕΣΧ Πυλαίας 2
  9. Χ.Α.Ν.Θ. 2
  10. ΑΣΕ Δούκα 1
  11. ΕΓΣΝ Ζαφειράκης 0
  12. Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας 0

Επόμενη αγωνιστική (29/10)

  • Ζαφειράκης Νάουσας - ΠΑΟΚ
  • ΧΑΝΘ - Δράμα Bianco Monte
  • ΑΕΚ - ΕΣΝ Βριλησσίων
  • Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή - Διομήδης Άργους
  • ΑΕΣΧ Πυλαίας - Αερωπός Έδεσσας ManDynamic
  • Ιωνικός Affidea - ΑΣΕ Δούκα
TAGS HANDBALL PREMIER ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ