ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 25-23: Μεγάλη νίκη για την Εθνική, ανοικτή η πρόκριση

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 25-23: Μεγάλη νίκη για την Εθνική, ανοικτή η πρόκριση
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών επικράτησε 25-23 του Μαυροβουνίου για τα playoffs της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο κλειστό της Χαλκίδας.

Μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας, η Εθνική Ανδρών σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της με 25-23 επί του Μαυροβουνίου και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξιδεύσει στην Ποντγκόριτσα για να αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο την Κυριακή στις 19:00 με στόχο να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 18 ολόκληρα χρόνια και το Παγκόσμιο της Τυνησίας το 2005.

Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική για ένα ακόμα παιχνίδι αυτής της προκριματικής φάσης με το σερί της να φτάνει πλέον στο 7/7.

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εμφάνιση των διεθνών και αδικεί την προσπάθεια τους, αφού ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι και η διαφορά έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Με άμυνα από… ατσάλι, τον Πέτρο Μπουκοβίνα κάτω από τα δοκάρια εντυπωσιακό και την επίθεση μας να παίζει με συγκέντρωση, η Εθνική έλεγξε πλήρως το ματς και έφτασε να προηγείται ακόμα και με +6, 16-10 32’ και 19-13 στο 39΄.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η «γαλανόλευκη» διατηρούσε διαφορά ασφαλείας και στο 57:09 με το σκορ στο 25-20, ο Μυλωνάς σκόραρε για το 26-20, αλλά… ξαφνικά το 26-20… μετατράπηκε στο τελικό 25-23 με τους Πορτογάλους διαιτητές να ακυρώνουν το γκολ για επιθετικό στον Λιάπη, δείχνοντας μάλιστα και την κόκκινη κάρτα στον διεθνή μας πίβοτ.

Με παίκτη λιγότερο στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και τον εκνευρισμό να είναι έντονος η Εθνική έχασε την συγκέντρωση της, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που μείωσαν στα δύο γκολ, φεύγοντας από τη Χαλκίδα με ένα σκορ που δεν άξιζαν.

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 25-23

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Κωστακίδης 1, Μπόσκος 2, Λιάπης, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 4, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 5, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης 3, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής, Τζηράς 2, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 1, Παπαντωνόπουλος

Μαυροβούνιο (Ρογκάνοβιτς): Φ. Βούγιοβιτς, Μ. Βούγιοβιτς 8, Τσάβορ 1, Λάζοβιτς, Τσέπιτς, Μ. Βούγιοβιτς 5, Μιγιούσκοβιτς, Ράντοβιτς 2, Σίμιτς, Καλουτζέροβιτς, Σ. Βούγιοβιτς 1, Σεβάλιεβιτς 1, Μπόζοβιτς 3, Λάσιτσα, Άντζελιτς, Γκρμπόβιτς 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ