ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 24-22: Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία της η Ένωση

Η απονομή του Κυπέλλου στην ΑΕΚ
Η απονομή του Κυπέλλου στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ 24-22 στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών, κατακτώντας το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Η ΑΕΚ αναμετρήθηκε με τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Κοζάνης για τον τελικό κυπέλλου χάντμπολ ανδρών, με την Ένωση να επικρατεί 24-22 και να κατακτά το τέταρτο κύπελλο στην ιστορία της, σε ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στο πρώτο μέρος μέχρι το τρίτο πεντάλεπτο, καθώς στη συνέχεια η Ένωση πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων (10-5), ενώ διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ, καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν έλειψε, με τους ανθρώπους των δύο ομάδων να τα λένε σε έντονο ύφος, μετά από ένα φάουλ πάνω στον Μπουνέτα, ενώ η γραμματεία έκανε διαρκώς παρατηρήσεις στους δύο πάγκους για τις θέσεις στις οποίες βρίσκονταν, αλλά και τις αψιμαχίες που υπήρχαν ανάμεσά τους.

Η Ένωση ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο μέρος, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ στην επίθεση και την επιλογή του Γούσιου να βγάζει τον τερματοφύλακά του, παίζοντας με παίκτη παραπάνω στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν ορισμένα γκολ σε κενή εστία, έπειτα από λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσια στο δεύτερο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου (17-17). Ο Δημητρούλιας κάλεσε σε τάιμ άουτ για να κόψει το μομέντουμ του ΠΑΟΚ, αλλά και τον φρενήρη ρυθμό που είχε πάρει το παιχνίδι, σε σχέση με την κρισιμότητα του παιχνιδιού.

Μετά από αυτό το σημείο, το παιχνίδι έγινε πολύ κλειστό με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα, επιλέγοντας να κάνουν πολλά φάουλ. Δύο λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ο Καλόμοιρος έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ (23-22). Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Στογιάνοβιτς δοκίμασε το σουτ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Μπάουερ.

Στην τελευταία επίθεση, ο Αραπακόπουλος κέρδισε πέναλτι τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, σφραγίζοντας τη νίκη της ΑΕΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λέμος, ο οποίος ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 24-22.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ένωσης, οι Τονιάζο, Μυλωνάς και Λέμος, ενώ για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο Στογιάνοβιτς και ο Παπαβασίλης.

Πλέον η Ένωση στρέφει την προσοχή της στους προσεχείς τελικούς του EHF European Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τη σουηδική Ίσταντς σε διπλούς αγώνες στην Ελλάδα.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-3, 9-5, 11-7, 13-9, 14-11, 15-13, 17-17, 20 -18, 20-20, 21-21, 24-22

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Γιάντσα, Αραμπατζής, Τζηράς, Δομπρής, Νικολαΐδης Κοσανοβιτς, Μυλωνάς, Κοτσιώνης, Λέμος, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Μπουνέτα, Καλόμοιρος, Κεδέρης

ΠΑΟΚ (Γούσιος): Τσαναξίδης, Μέντουριτς, Λιάπης, Αποστόλου, Στογιάνοβιτς, Σεϊρεκίδης, Καραγκιοζόπουλος, Καβουσανάκης, Τζωρτζίνης, Γκίγκοφ, Άρσιτς, Παπαβασίλης, Νικολαΐδης, Γιορανίδης, Κυριακίδης, Παλάσκας.

Photo Credits: Print Screen / Glomex

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ