ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 25-26: Με buzzer beater του Σάββα στην παράταση το Σούπερ Καπ πήγε στους ερυθρόλευκους

Οι παίκτες της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού σηκώνουν το τρόπαιο του Super Cup μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στον τελικό | 18 Σεπτεμβρίου 2023
Οι παίκτες της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού σηκώνουν το τρόπαιο του Super Cup μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στον τελικό | 18 Σεπτεμβρίου 2023 EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Σάββα Σάββα σε νεκρό χρόνο στο δεύτερο 5λεπτο της παράτασης ο Ολυμπιακός επικράτησε 26-25 της ΑΕΚ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ ανδρών.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κατέληξε στον Ολυμπιακό μετά από έναν δραματικό τελικό με την ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι με γκολ του Σάββα Σάββα σε νεκρό χρόνο στο δεύτερο 5λεπτο της παράτασης επικράτησαν 26-25 και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Ο αγώνας πήγε στη δύναμη αφού οι δύο ομάδες είναι ακόμα ανέτοιμες και ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου με τρομερό γκολ του Σάββα Σάββα.

Αυτό είναι το δεύτερο Σούπερ Καπ που κατακτά ο Ολυμπιακός και ο όγδοος τίτλος του τμήματος χάντμπολ των ερυθρόλευκων. Συνολικά είναι 303ος τίτλος του Ολυμπιακού στα πέντε ομαδικά σπορ.

Το ματς: Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στον τελικό με τον Σλίσκοβιτς αρχικά και Σάββα στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με δύο γκολ (3-5).

Από εκείνο το σημείο η άνοδος της Ένωσης στην άμυνα με τον Μάτσκεβιτς να κάνει μεγάλες αποκρούσεις η ΑΕΚ κατάφερε να τρέξει επί μέρους 4-0 για να προηγηθεί με 7-5. Πριν την συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού η ΑΕΚ έχασε τον Παπαδιονυσίου ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και με τον Παπαβασίλη να χτυπά στην κόντρα κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να ανακτούν το προβάδισμα.

Μάλιστα, με τέρμα του Σλίσκοβιτς στην εκπνοή του πρώτου 30λεπτου, οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ (13-11). Οι ερυθρόλευκοι με γκολ των Μοντόρο και Σλίσκοβιτς προηγήθηκε με τέσσερα τέρματα (15-11) στο ξεκίνημα του δεύτερου 30λέπτου.

Η ΑΕΚ μάζεψε τη διαφορά, αλλά εκ νέου ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεφύγει με τέσσερα γκολ (17-21). Η Ένωση ανεβάζοντας την απόδοσή της στην άμυνα κατάφερε ξανά να μειώσει τη διαφορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ κατάφερε να τρέχει επί μέρους 5-1 στα τελευταία 15 λεπτά της κανονικής διάρκειας και με το γκολ του Κομαρζέφσκι έστειλε το ματς στη παράταση.

Οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς στην κανονική διάρκεια αλλά Μάτσκεβιτς από τη μία και Κοτανίδης από την άλλη έκαναν μεγάλες επεμβάσεις για να μείνει το 22-22.

Στην παράταση οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ - γκολ. Το πρώτο πεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 23-23 με τις δύο ομάδες να σκοράρουν μόνο με εκτελέσεις πέναλτι.

Στο δεύτερο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες πέτυχαν περισσότερα τέρματα με τον Μαντάλινιτς να κάνει το 25-25 με περίπου δύο λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Η ΑΕΚ έβγαλε την άμυνα και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία για να σκοράρει, όμως το σουτ του Μαρτίνοβιτς ήταν άστοχο. Στα 11 δευτερόλεπτα που απέμειναν ο Ολυμπιακός πρόλαβε να βγάλει επίθεση με τον Σάββα Σάββα να σκοράρει και να δίνει τον τίτλο στους ερυθρόλευκους.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 25-26 (22-22 κ.δ.)

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 5-5, 8-6, 9-10, 11-13 (ημ), 13-15, 15-17, 17-21, 20-22, 21-22, 22-22 (κ.δ.), 23-23, 25-26

ΑΕΚ : Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 4, Ζάμπιτς 1, Γιόνσον , Μαντάλινιτς 10, Μάλλιος 1, Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπαδιονυσίου, Κομαρζέφσκι 1, Λιάπης 4, Μαρτίνοβιτς 3, Αρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος 1, Κεδέρης.

Ολυμπιακός : Κοτανίδης, Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 2, Βίντα, Τζιμπούλας, Παπαντωνόπουλος 1, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 9, Δομπρής, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 2, Μοντόρο 1, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης 2, Σάββας 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ