HANDBALL PREMIER

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 23-27: Ερυθρόλευκο το ντέρμπι και η κορυφή μετά από ματς γεμάτο ένταση

HANDBALL PREMIER 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
HANDBALL PREMIER 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 27-23 της ΑΕΚ στα Λιόσια σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και αποβολές και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της Handball Premier.

Το ντέρμπι κορυφής της Handball Premier βάφτηκε ερυθρόλευκο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 27-23 της ΑΕΚ στα Λιόσα σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και αποβολές.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 16/16 στη σεζόν, έχοντας μόνο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (Σούπερ Καπ, Πρωτάθλημα, Ευρώπη) και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στην αυλαία του Α’ γύρου, ενώ απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το ματς: Ο αγώνας είχε την εικόνα που περιμέναμε και αντιστοιχεί στην αξία των δύο ομάδων. Ντέρμπι και μάχη γκολ γκολ από την αρχή της αναμέτρησης με τα δυνατά μαρκαρίσματα να μη λείπουν.

Οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν αυτές που έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο στο προβάδισμα με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με τρία γκολ (7-10) πέντε λεπτά πριν το τέλος το πρώτου 30λεπτου.

Η ΑΕΚ αντέδρασε και με δικό της 2-0 μείωσε στο γκολ. Ο Τζίμπουλας έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό πριν ο Αραμπατζής διαμορφώσει το 10-11 του πρώτου μέρους.

Στην έναρξη του δευτερου 30λεπτου ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεφύγει εκ νέου με τρεις (10-13), όμως ξανά η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και ο Μάλλιος έφερε το ματς στα ίσα στο 17-17.

Η Ένωση πέρνα μπροστά στο σκορ και προηγήθηκε με δύο γκολ 20-18 με τον Μαρτίνοβιτς στα μισά του δευτέρου μέρους, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με επί μέρους 3-0 για το 20-21 με τον Σάββα.

Κάπως έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο το οποίο ήταν γεμάτο ένταση και αποβολές για τις δύο ομάδες με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν 6.23 πριν το φινάλε με τους παίκτες να έχουν αψιμαχίες και τους διαιτητές να εξετάζουν το VAR.

Τελικά άπαντες παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο για περίπου ένα λεπτό αφού ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γρήγορα γκολ με τους Σάββα και Παπαβασίλη για να ακολουθήσει νέα ένταση ανάμεσα σε Παπαβασίλη και Μάτσκεβιτς.

Οι διαιτητές τους απέβαλαν και τους δύο για να συνεχιστεί ο αγώνας. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός ήλεγξε μέχρι το φινάλε την αναμέτρηση και έφτασε στη νίκη με 27-23.

ΑΕΚ (Τζούκιτς): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 5, Κεδέρης, Παπαδιονυσίου, Ηλιόπουλος 1, Λέμος, Μάλλιος 2, Κρητικός, Παπαδόπουλος 4, Άρσιτς, Μαντάλινιτς 5, Σόκολιτς, Λιάπης 3, Γιόνσον, Μαρτίνοβιτς 3, Τόμε.

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή (Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Κάβτσιτς 1, Κανδύλας 2, Παπαβασίλης 2, Τζίμπουλας 8, Σλίσκοβιτς 3, Σάββας 8, Σλαβούλιτσα, Βίντα, Πασσιάς 1, Παπαντωνόπουλος, Δομπρής, Μοντόρο 2.

Βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή 22
  2. ΑΕΚ 20
  3. ΑΣΕ Δούκα 16
  4. Bianco Monte Δράμα 16
  5. ΠΑΟΚ 13
  6. Ζαφειράκης 12
  7. Διομήδης Άργους 11
  8. ΑΕΣΧ Πυλαίας 8
  9. Ιωνικός 5
  10. ΓΑΣ Κιλκίς 4
  11. Αερωπός Mandynamic 3
  12. Πανελλήνιος 2
TAGS HANDBALL PREMIER ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ