ΑΕΚ – Νέα Ιωνία 33-27: Ο Δικέφαλος πήρε το σπουδαίο παιχνίδι στο “Κασιμάτης” και κρατάει στα χέρια του την πρωτιά στην κανονική διάρκεια

Η ΑΕΚ επικράτησε για τρίτη φορά φέτος της Νέας Ιωνίας (33-27) και σφιχταγκάλιασε την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Α1 χάντμπολ γυναικών.
Μία ανάσα από το κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την κορυφή στην κανονική διάρκεια της Α1 χάντμπολ γυναικών βρίσκεται η ΑΕΚ.
Η Ένωση πήρε το ντέρμπι κόντρα στη Νέα Ιωνία και πλέον θέλει διπλό την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο της Πυλαίας για να πανηγυρίσει την πρωτιά, που θα της δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς, ενώ θα στείλει τον ΠΑΟΚ πάνω στη Νέα Ιωνία στα ημιτελικά.
Ο Δικέφαλος λύγισε με 33-27 τις πρωταθλήτριες στο “Κασιμάτης”, πετυχαίνοντας έτσι την τρίτη του νίκη τη φετινή σεζόν κόντρα στην ομάδα του Πάνου Γούσιου.
Πρώτη σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν η Ενρίκε με 11 γκολ, ενώ από τις φιλοξενούμενες διασώθηκε η πρώην “κιτρινόμαυρη” Τσάκαλου και η Νικολίνα Κεπεσίδου, που σημείωσαν από πέντε τέρματα.
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 7-6, 10-9, 12-11, 15-15 (ημ.), 18-16, 19-19, 22-19, 25-22, 29-23, 33-27.
ΑΕΚ (Βύρων Παπαδόπουλος): Καρέλα, Βιτκόφσκα 3, Ρεσέντε 2, Σαμολαδά 3, Ζενέλι 3, Κατσίκα, Παϊζίνιο 6, Σαρκίρη, Μανιά 2, Γκονσάλβες 3, Γκόμες, Μπαβαρέσκο, Βουκσάνοβιτς, Ενρίκε 11.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Γούσιος): Κεπεσίδου Μ., Χατζηπαρασίδου 1, Κουκμίση 2, Παπαδοπούλου Γ., Παπαδοπούλου Αγ. 1, Καραμάνου , Κρνιτς 3, Γάσπαρη, Μακρή, Φράγκου 1, Γιαννούλια, Κεπεσίδου Ν. 5, Τσάκαλου 5, Γιαννοπούλου, Ρούσου 5, Νταβίντοβιτς 1, Μιχαηλίδου, Στουγιαννίδου 3.
Διαιτητές: Κινατζίδης–Φωτακίδης. Δίλεπτα: 3-0. Πέναλτι: 6/8-2/4.
Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής
- ΑΕΚ – Νέα Ιωνία 33-27
- Αναγέννηση Άρτας – Πανόραμα 22-28
- Άρης Νίκαιας – Καματερό 23-34
- Πανελλήνιος – Πυλαία 26-34
- 04/04 ΠΑΟΚ – Αθηναϊκός
Η βαθμολογία
- ΑΕΚ 32
- ΠΑΟΚ 28 **
- Νέα Ιωνία 26
- Αναγέννηση Άρτας 21
- Πυλαία 15
- Πανόραμα 15
- Αθηναϊκός 13*
- Καματερό 12*
- Πανελλήνιος 4
- Άρης Νίκαιας 0
*ματς λιγότερο
**δύο ματς λιγότερα
Η επόμενη αγωνιστική
- Αθηναϊκός – Άρης Νίκαιας
- Πυλαία – ΑΕΚ
- Καματερό – Πανελλήνιος
- Πανόραμα – ΠΑΟΚ
- Νέα Ιωνία – Αναγέννηση Άρτας