ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΕΚ - Ίσταντς 30-26: Θριάμβευσε στον πρώτο τελικό, ακόμα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό τρόπαιο

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ίσταντς στον πρώτο τελικό του EHF European Cup (28 Μαΐου 2021)
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ίσταντς στον πρώτο τελικό του EHF European Cup (28 Μαΐου 2021) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε 30-26 της σουηδικής Ίσταντς στην Χαλκίδα στον πρώτο τελικό του EHF Cup και έκανε σημαντικό βήμα για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο την ερχόμενη Κυριακή.

Το πρώτο βήμα για να γράψει ιστορία στην Ευρώπη έγινε. Η ΑΕΚ υπέταξε με 30-26 την σουηδική Ίσταντς στον πρώτο τελικό των δύο ομάδων στην Χαλκίδα στο πλαίσιο του EHF Cup και έχει πλέον καθοριστικό αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό αβαντάζ, ενόψει της ρεβάνς στο ίδιο γήπεδο, το κλειστό της Κανήθου, σε δύο 24ωρα, για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια μπήκαν συγκεντρωμένοι και ταυτόχρονα ορμητικοί στο ματς και μετά το 4-5 της Ίσταντ στα πρώτα λεπτά, πήραν το προβάδισμα και έκτοτε δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να το ανακτήσουν.

Με την επίθεση να έχει ελάχιστα κενά διαστήματα και την άμυνα να δυσκολεύει αφάνταστα τους φιλοξενούμενους, οι κιτρινόμαυροι πήραν αβαντάζ 4-5 τερμάτων από τα μισά του πρώτου του 30λεπτου και το φινάλε του ημιχρόνου τούς βρήκε να προηγούνται με 16-12, σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο τους.

Κράτησε τα κεκτημένα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ίσταντ άλλαξε το στιλ της άμυνάς της για να δυσκολέψει την επίθεση της ΑΕΚ και προσωρινά το πέτυχε ρίχνοντας τη διαφορά στα τρία τέρματα (23-20), με την ελληνική ομάδα να ανεβάζει πάντως στροφές και να αποκαθιστά την τάξη στο παρκέ, με τη διαφορά να επιστρέφει στα πέντε γκολ και τους Σκανδιναβούς να αναγκάζονται συνεχώς να κυνηγούν στο σκορ.

Αχίλλειος πτέρνα για την Ένωση ήταν η αδυναμία της να εκμεταλλευτεί σε αρκετές περιπτώσεις τον παίκτη παραπάνω (6 εναντίον 5), παρόλα αυτά καταθέτοντας ψυχή οι παίκτες της δεν άφησαν το συγκεκριμένο γεγονός να στοιχίσει, με την άμυνα να παίρνει άριστα και να σβήνει τις όποιες ανορθογραφίες στην επίθεση.

Όταν μάλιστα ο Πέντερσεν έκανε το 30-25 με τρομερή λόμπα από απίστευτα πλάγια θέση, ένα λεπτό πριν το φινάλε, προκάλεσε έκρηξη συναισθημάτων στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να σφραγίζει τελικά τη νίκη με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (30-26) και να αποκτάει ένα καλό μαξιλαράκι ασφαλείας ενόψει του δεύτερου τελικού όπου σε 60 αγωνιστικά λεπτά θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει το έργο της και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Όσον αφορά στους πρώτους σκόρερ για την ΑΕΚ, ο Τζήρας ήταν ο ηγέτης της επίθεσής της με 7 γκολ, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Μυλωνά (6 γκολ) και Λέμος (5), ενώ κέρβερος κάτω από την εστία ήταν ο Μπάουερ, κάνοντας αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις και γεμίζοντας ασφάλεια και εμπιστοσύνη τους συμπαίκτες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 27η επιτυχία της ΑΕΚ στην Ευρώπη σε σύνολο 53 αγώνων που έχει δώσει, ξεπερνώντας έτσι το 50% ως ποσοστό επιτυχίας, με τον Δικέφαλο να φιλοδοξεί πλέον να γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα προσθέσει στην τροπαιοθήκη της ευρωπαϊκή κούπα στο χάντμπολ μετά τον Διομήδη Άργους.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 8-4, 12-8, 14-9, 16-12 (ημίχρονο), 19-13, 22-17, 25-21, 28-24, 29-25, 30-26

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ