ΑΕΚ

ΑΕΚ χάντμπολ: Έτοιμη για τον πρώτο τελικό του EHF Cup κόντρα στην Ίσταντς

Ο Χρήστος Κεδέρης σε προσπάθεια του κόντρα στον Διομήδη Άργους
Ο Χρήστος Κεδέρης σε προσπάθεια του κόντρα στον Διομήδη Άργους EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το απόγευμα της Παρασκευής (28/05, 19:00) στο κλειστό της Χαλκίδας την Ίσταντς στον πρώτο τελικό του EHF Cup.

Η ώρα του πρώτου τελικού του EHF Cup για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έφτασε. Το απόγευμα της Παρασκευής (28/05, 19:00, Cosmote Sports 9) η Ένωση αντιμετωπίζει την Ίσταντς στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Η Ένωση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον αγώνα χωρίς επιπλέον προβλήματα. Σίγουρα, οι απουσίες των τραυματιών Ουγκάλδε, Χιμένεθ και Μόγια είναι σημαντικές, αλλά ο Δημήτρης Δημητρούλιας και οι παίκτες του θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να κατακτήσουν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος.

Ο κόουτς της ΑΕΚ δήλωσε στην επίσημη σελίδα της ομάδας για την αναμέτρηση: "Όλοι είμαστε έτοιμοι και ανυπόμονοι. Είμαστε καλά, ήρεμοι. Θέλουμε να βγάλουμε πάρα πολλή ενέργεια, χωρίς να έχουμε διαστήματα όπου θα χάσουμε το μυαλό μας. Ακριβώς εκεί πρέπει να ισορροπήσουμε, να κάνουμε γεμάτο ματς και να βάλουμε δύσκολα στην Ystads, αλλά και να τη διαβάσουμε όλο και καλύτερα στην πορεία του αγώνα, να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε περισσότερο από αυτό το παιχνίδι".

Στην Χαλκίδα έχουν ταξιδέψει 23 αθλητές, και συγκεκριμένα οι: Μπάουερ, Αραμπατζής, Τζηράς, Δομπρής, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Λέμος, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Χίκερουντ, Μέινμπι, Καλόμοιρος, Κοτσιώνης, Γιάνκα, Μπουνέτα, Κεδέρης.

Θέλει την 27η νίκη της στην Ευρώπη

Με βάση την επίσημη στατιστική της Ένωσης Συλλόγου, ο ευρωπαϊκός τελικός θα είναι ο 53ος ευρωπαϊκός αγώνας για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ σε 52 αγώνες μετρά 26 νίκες, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 50%, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο την δυναμική της και διεθνώς, 4 ισοπαλίες και 22 ήττες. Όσον αφορά τους εντός έδρας αγώνες, σε 28 παιχνίδια ως γηπεδούχος, η “Ένωση” έχει κατακτήσει τη νίκη 20 φορές, ενώ έχει 1 ισοπαλία και μόλις 5 ήττες.

Τέλος, στα γκολ, η ΑΕΚ έχει σημειώσει στην Ευρώπη 1457 τέρματα (865 εντός έδρας) και έχει δεχθεί 1360 (696 εντός έδρας).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ